Alla inlägg under maj 2008

Av Eve - 11 maj 2008 17:54


Det är vår i luften. Det känns på lukten. Det börjar komma upp grönt gräs ur det bruna som är förra årets gräs. Knopparna på träden börjar svälla. Men framför allt börjar det lukta vår. Kan inte säga hur, men det är så ändå. Nu är det inte långt kvar. Och ljust är det nästan hela tiden, åkte taxi hem vid halv två i fredags, då hade himlen börjat ljusna ordentligt. Så det är nästan aldrig mörkt nu heller. Märks att det är skillnad mot hemma.


Varit i modellabbet och börjat med huset lite smått idag. Med betoning på lite, blev inte så mycket gjort. Men har iaf börjat. Får ta tag i det nästa vecka. Liksom fysiken.


Pratat med far min en sväng också. De har sommarväder hemma, 25 grader. Har verkligen valt rätt plats att plugga på. Inte. Menmen, var ändå skönt att komma bort ifrån Skövde. Man uppskattar staden mycket mer när man slipper bo där. För mycket alla känner alla. Vilket kan vara både bra och dåligt. Men saknar ändå en del folk.

Av Eve - 11 maj 2008 11:21


Ibland, när man hör en låt på nytt som man inte har hört på länge, slås man av hur vacker den faktiskt är. Det hade jag glömt.


I got to get a message through,
I don't know where we're going.
I wrap my arms around your naked shoulders,
take cover for the night.
I see you in the morning rain,
oh step inside and lay beside me.
Tender can you close my eyes and blind me,
oh give me just a smile...

Before I fade to silver,
Silver Blue for you.
Before I fade to silver,
Silver Blue for you.

I've turned into The Broken One
who lost the inspiration.
I want to give you all my love like water
to a blood red rose.
The Passion - I can't deal with her.
The Pain - well, I can do without him.
And this is like the milky way, an ocean
that only grows and grows.


And babe I fade to silver,
Silver Blue for you.
I turn and fade to
silver, Silver Blue for you.

I wrap my arms around your naked shoulders,
take cover for the night.

Av Eve - 10 maj 2008 22:56


...vet man inte om man ska skratta eller gråta. För säkerhets skull är det då lika bra att göra både och. Gärna samtidigt.


Fredag-lördag har innehållit en hel del av båda. Och bra vänner, inte att förglömma, hade inte överlevt utan dem. Ni vet vilka ni är. Även om jag gör er extremt oroliga ibland.


Nu ska jag nog vara nykter ett tag, har slått igenom en gång för mycket nu. Huvudet gör ont, ryggen gör ont, och jag har sovit bort ännu en dag. Även om jag hunnit med att städa och baka bröd. Och umgås med A & S.

Av Eve - 8 maj 2008 22:01


Varit en händelös dag idag, men samtidigt en dag då jag fått rätt mycket gjort. En föreläsning i morse, utlämning av nästa inlämningsuppgift i gestaltningskursen, blir till att skära och limma kartong nu. Blir nog ganska kul men samtidigt mycket tidskrävande. Efter det blev det en lång förmiddagsfika, satt i fiket fram till halv tolv. Efter det lite fysikpluggande, ett beslut om att ändra pluggningstaktik i fysiken, ska börja räkna på gamla tentor redan nu tänkte jag. Även hunnit med att sortera ut och slänga en del papper och grejer, samt att få lite ordning på skrivbordet, så jag hittar grejer igen. Har även gjort lite yoga, det behövdes verkligen, gör så gott för kroppen det. I morgon blir det en sväng in till stan, sedan till Björks på kvällen.

Av Eve - 7 maj 2008 16:37


Ibland önskar man att man kunde spara vissa känslor, frysa in dem eller nåt sådant och ta fram dem igen när man har en dålig dag. Vore bra det.


Egentligen har det väl varit lite upp och ner idag, som det väl är det flesta dagarna. Svårt att komma upp i morse, men till sist gick det. Räknade pengar (eller snarare kvitton... :) och insåg att jag egentligen bara har en tusenlapp kvar att leva på den här månaden. Men till det kan läggas ytterligare en del pengar, som var en engångsföreteelse. Hur som helst, för tillfället är jag väl varken rik eller fattig.


En fysiklektion som kändes sådär, missat två föreläsningar nu, och ligger en hel del efter. Satt och räknade, eller snarare försökte räkna, på lunchen, vilket inte gick så bra, kunde verkligen inte lösa en enda uppgift, vilket inte är särskilt positivt för självförtroendet. Vidare efter en titt i kassaskrinet, konstaterades att där i stort sett bara fanns hundralappar och enkronor. Bra att växla med det. Eller inte.


Efter det så var det förläsning om estetik och gyllene snittet. Intressant och bra föreläsning den här gången, och inte så lång heller, det är alltid bra. Var och pratade med läraren sedan, eftersom jag inte var med på redovisningarna i måndags och igår. Han hade inte ens märkt det, så egentligen hade jag inte behövt säga något. Men det var nog lika bra det. Fick hur som helst en femma på fasaduppgiften, blev verkligen jätteglad över det, känns som om jag äntligen är på rätt väg, som att det här skulle kunna vara rätt för mig! Tror det var det som gjorde min dag. Fick för övrigt en fyra på första uppgiften.


Ikväll ska vi ses hemma hos Malin och umgås och ha trevligt är det tänkt. Och förbättra sammanhållningen ännu mer :) Fast tycker vi är ett bra gäng som det är redan nu ;)

Av Eve - 6 maj 2008 22:50


Varit en bra dag, trots att jag kommit från 18 grader och nästan sommar, till fem grader och nästan inte ens vår. Men det har iaf tagit ordentligt på snön, de hade bra väder i helgen, skönt det. En fullspäckad dag, med allt vad det innebar, bl a pizza med phösargänget. Trevligt det. Och kul att träffa S & A igen.


I morgon blir det att ta tag i allt som skjutits upp, med fysiken, med räkningar och fakturor. Och med en redovisning som inte har gjorts. Men bara man planerar in allt lite ska det nog gå. Och sen team-building på kvällen verkar det som.

Av Eve - 3 maj 2008 02:34


Tråkig. Det är svaret på allt. Anledningen till att jag är ensam och sorgsen. Saknar verkligen hemma, men samtidigt är det så otroligt skönt att få ha kommit bort, få ha något annat än det här. Med dess intriger och regler. Man lämnar inte en kompis ensam och man snor inte kompisens "ragg". Så enkelt och så komplicerat.


Bet en kille i örat ikväll, var väl ungefär det som hände. Gav Johan en kram. Såg hur S & J historien utvecklade sig och tog en ny vändning. Sporrad av "jag har aldrig" historierna om krikelin. Så kan det gå.


Annars kan jag bara konstatera att man tänker mycket när man har druckit, kommer på alla dessa bra saker, intressanta saker men som försvinner lika fort igen. Kanske är det lika bra.


Och till sist, en fylla i Skövde är något helt annat än en fylla i Luleå. Och jag känner mig inte ens speciellt full just nu.

Av Eve - 1 maj 2008 22:56


Hemma efter en blöt cruising i Tibro. Nykter iår igen, en cider bara. Lika bra det, blir fredag-lördag nu. Och det räcker gott och väl för min del.


Som vanligt mest, mycket snygga bilar, mycket folk. Och regnigt, tyvärr, när veckan varit så fin annars. Och en något förvirrad (full) Johan. Go' och söt som få, men blyg/feg så det räcker och blir över. Mellanhänder är aldrig bra. Och resten av bilen full av sura typer ;p

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards