Alla inlägg under september 2008

Av Eve - 27 september 2008 10:51


Precis läst ut "Livstid" (Liza Marklund). Jättebra bok det med, har i stort sett streckläst den sen igår kväll. Får se vilken bok det blir härnäst... Sen var det ju det där med att jag egentligen skulle plugga...

Av Eve - 26 september 2008 19:40


För det första, för att citera Jan Guillou (en text i slutet av boken "Madame Terror"):


"Kriget mot terrorismen påverkar också oss i Sverige, mer än något annat. Socialdemokraterna och de borgerliga partierna har under senare år nästan tävlat i att hitta på nya inskränkningar i rättssäkerheten för att kunna kriga bättre. I Sverige går kriget mot terrorismen såtillvida utmärkt. Vi har förstärkt vår säkerhetspolis, gett dem nya möjligheter att telefonavlyssna och bugga misstänkta personer och det hela löper rätt väl. Det enda vi hittills saknat i vårt svenska krig mot terrorismen är terrorister. Statistiskt sett är grillkyckling farligare för svenskar än terrorister. Men var bara lugn. Får vi hålla på ett tag till med dessa lagändringar som ju outtalat men självklart riktar sig mot vår muslimska minoritet, så har vi ordnat det där med bristen på terrorister också. Då får vi det i Stockholm som de har det i London."



Han har en poäng där va? Någon mer än jag som tycker vi borde riva upp FRA-lagen helt? Sen att den lagen klubbades igenom under en borgerlig regering, som förväntas vara för den enskilde individens rätt till frihet och att välja (sjukvård, barnomsorg, skolor etc) är ju också en aspekt man kan fundera över... Rimligen borde väl ändå den ha kommit från vänsterhållet, som ju står närmare kommunismen i sin politik och således f.d Sovjetunionen och KGB?

Fast jag vet inte, är inte tillräckligt politisk engagerad och allmänbildad för att dra säkra slutsatser...


Hur som helst, "Madame Terror" var jättebra, rekommenderas. Jag blir dock fundersam över det faktum att Israel stöds som det gör av USA i sitt förtryck av palestinierna. Känner att jag behöver läsa på lite mer om det.


Härnäst tänkte jag införskaffa "Fienden inom oss" (blir nog intressant läsning med tanke på FRA-lagen).


Sen var det ju det där med att plugga också...

Av Eve - 25 september 2008 19:39


Varit en lång skoldag idag, slutade strax innan fem. Dock är det ju självvalt mycket av det, vi måste inte vara där. En del är visserligen obligatoriskt, som det första timmarna idag, men hela eftermiddagen är frivillig. Dock känns det som om det är så otroligt mycket lättare att klara mattetentan om man går på föreläsningarna. Skulle för övrigt kännas rätt dum att inte klara tentan med tanke på att jag läst delar av kursen förut (och den tentan klarade jag faktiskt) samt att vi har en jättebra lärare denna gång. Kan ju bara hoppas på att läraren i nästa mattekurs blir lika bra, men jag tvivlar på det.


För övrigt, en sak man märker tydligt ju högre upp i utbildningen man kommer är att informationen blir sämre och sämre. Inte nog med att det aldrig känns som om man får tillräckligt information, man får dessutom olika info från olika lärare/övningsledare. Visst de ska förbereda oss för verkligheten där allt inte serveras på silverfat men ändå, man tycker ju de kunde anpassa sig lite, särskilt första året när ändå allt är så nytt. Eller också är det för att jag går den linjen jag går. Är visserligen inte helt riktigt att dra slutsatser, men märks ändå skillnad på kurs 1 där läraren är utbildad civilingenjör och kurs 2 där lärare när arkitekt. Vem som är bäst med informationen får ni räkna ut själva...


För övrigt är torsdag det nya fredag. I alla fall får jag alltid mer fredagskänsla på torsdagar än vad jag får på fredagar. Rivstartar helgen eller nåt. Även om jag har en dag kvar i skolan innan lite helgledighet. (Ha, inte för att jag är ledig, jag är student och således aldrig ledig).

Av Eve - 24 september 2008 12:40


Det var allt som behövdes. Var ute och cycklade en timme utefter vättern, nu känns allt mycket bättre. Dags att ta itu med matten.

Av Eve - 24 september 2008 09:20


Just nu känner jag mest för att gå och lägga mig igen och stirra apatiskt in i väggen ett par timmar. Eller gå i idé och vakna upp igen när allt blivit bättre, när allt har löst sig. Eller nåt annat mindre produktivt. Är en sådan dag. När självhatet överskuggar allt annat och jag skäms över att jag finns.

Av Eve - 23 september 2008 21:10


Ibland måste man stanna upp. Andas. Och tänka efter. Inse hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Som har en väl fungerande kropp, en väl fungerande hjärna, priviliegiet att få studera, pengar nog att oroa mig över hur de ska räcka till, privilegiet att få vara kräsen, en underbar familj och två underbara hundar.


Anniz, du finns i mina tankar, önskar det fanns något jag kunde göra...

Av Eve - 23 september 2008 12:48


Avsnitt ett var helt klart mycket bättre än avsnitt två av "I ditt ansikte". Även om "pajen i ansiktet" var klockren. Hoppas annars på tredje avsnittet, med aftonbladet som publik. Det känns som om det kan bli riktigt kul att se på.


Annars så sitter jag vid datorn och försöker förtränga att jag egentligen skulle plugga istället. Kan nog skjuta upp det några minuter till. Behöver ju faktiskt gå och kolla om det kommit nån post också...


Ska till optikerna i eftermiddag och ta reda på hur mycket min syn egentligen har förändrats. Hoppas dock på att den inte blivit sämre än den var i vintras. Glasögonen blir väl inte billiga i vilket fall, men måste ju ha dem så...

Av Eve - 22 september 2008 19:31


Var i skolan till kvart i sex idag, seegt! Dock var gästföreläsningen det sista jätteintressant, så jag var ändå glad att jag var kvar så länge. En gubbe från NCC där och snackade om hur det går till i deras företag, med alla skeden och så. Mycket informativt, och man börja få en känsla för vilken komplicerad process det faktitskt är att bygga något (som är större än en friggebod). Men det är ändå lite väl länge att vara i skolan från 8-18, tio timmar är lång tid det.


Precis käkat och tänt lite ljus. Det bästa med hösten, när det börjar bli mörkt på riktigt igen, så är det så mysigt att kunna tända ljus på kvällen/eftermiddan och bara mysa. Inte för att jag direkt har tid för det för tillfället men ändå. Har en förkärlek för doftljus i olika utformningar, kan bli lite väl många olika på en gång ibland :)


Annars så ska jag förska komma igång med pluggandet, beställa en färgpatron till skrivaren (så går det när man måste skriva ut alla powerpointsbilder) samt ta och städa lite. Eller framför allt diska. Ordning och reda är väl inte direkt min starka sida, men nu behövs det verkligen städas, köket tenderar att bli rörigt när jag har bakat. Ibland önskar man verkligen man hade en diskmaskin. Eller nån som kunde diska åt en...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards