Alla inlägg under september 2008

Av Eve - 21 september 2008 21:26


Särskilt mycket pluggande blev det ju inte idag då, får skjuta upp det lite. Har ju rätt mycket tid på tisdag och onsdag. Ska dock hinna med att tvätta då också. Sen blir det väl till att plugga nästan helg också. Hade tänkt åka hem då, eller kanske nästa helg efter det, men får se lite hur det blir med den saken. Vet ju genom erfarenhet att jag inte får någonting gjort om jag är hemma, så måste ju ta med det i beräkningarna också. Annars är jag väl mest stressad över samhällsplaneringen just nu, eftersom jag känner att det inte blir bra alls. Menmen, som nån sa, det är ju bara ett godkänt/underkänt moment. Och även om inte det skulle det stämma, så är ju det viktigaste att få godkänt på det bara. Det är ju inte hela kursen precis.


I morgon blir det en heldag i skolan igen, slutar vid kvart i sex igen. Riktigt segt det, men är ju inte så mycket att göra åt. Tänkte jag skulle försöka börja med bioinformatiken i morgon också, så att jag kommer igång nån gång. Kan ju vara skönt att tänka på nåt annat också, som inte har med byggandet att göra. Eller ifs har väl inte matten det hlr, men det är lite svårare att plugga, börjar bli rätt krångligt nu, även om det inte är lika illa som det var första gången jag läste det, eller tja delar av det. Mycket bättre upplägg den här gången, mycket lättare när det är på svenska, och bättre lärare.


Av Eve - 21 september 2008 11:10


Tillbringat morgonen/förmiddagen med att baka bröd, så nu ska jag väl ha så jag klarar mig de närmaste veckorna. Blev väl inte jättebra, men det går nog äta iaf. Nästa gång ska jag prova nån annan sorts bröd, men nu orkade jag inte leta efter ingredienser så det fick bli samma som sist.


Annars har jag inte gjort så mycket än, måste komma igång med pluggandet igen. Och försöka tysta ner min biologiska klocka. Jaja, så går det när man har kusiner som är gravida (eller tja, en iaf) samt läser fel sorts bloggar.

Av Eve - 20 september 2008 21:52


Känner mig riktigt inspirerad nu ikväll iaf. Till att plugga, till att ta tag i mitt liv, min ekonomi, motion och matvanor, hela köret. Önskar jag kunde kapsla in den här känslan och spara den och ta fram den de där dagarna då jag inte orkar göra något alls, då allt bara känns botten. Den skulle behövas då.


Annars så har jag funderat lite över folk som inte läser (böcker). Jag kan inte riktigt förstå det. För mig är det så självklart, framför allt att läsa olika sorters skönlitteratur, men också mer "faktaböcker" eller vad man nu ska kalla det. Dels för underhållning, men också för att lära mig saker, lära mig mer och sådant som jag är intersserad av. Sen självklart också för att fördriva tiden ibland, böcker är väldigt bra och ha på tåg, bussar och liknande. Men det här att folk inte läser böcker. Visst, vissa har svårare än andra för sånt, med dyslexi och andra former av problem som gör att läsningen blir mycket svårare för dem än för andra. Alla andra då? De som (säger att de) inte läst en bok i hela sitt liv? Ofta med stolthet i rösten? Oftast killar (de jag har träffat har varit killar i allafall). Vad är det som är så skrämmande, eller så tråkigt, eller så svårt med att läsa böcker? Det är ju inte precis så att det inte finns några intressanta böcker heller, så länge man har ett intresse av något så finns det ju böcker att läsa i ämnet? Eller också kanske jag missförstått dem, de kanske läser böcker, bara det att de undviker skönlitteratur. Vad vet jag?


Sen ser jag fortfarande inte meningen med kreditkort. Att jag skulle få för mig att skaffa ett känns inte särskilt troligt. Kreditkort känns som djävulens (eller Guds beroende på vem av dem man håller på) påfund.

Av Eve - 20 september 2008 18:14


En av mina favoritlåtar just nu.  Pluggandet går lite segt just nu. Suttit och kollat på ett avsnitt av "Nyberg & Thörnblom" istället. Riktigt bra program det :)


Har du hört om han som ränner på stan
och är på jakt efter varma händer
Har du hört om han som alltid kommer fel
hur han än stämplar och eftersänder

Han säger: Allting går att leva på
men man nästan måste vara två

Han vet hur man dövar ensamheten
Han vet hur man kastar allt man har
Han vet hur man flyr från den här planeten
Men han vet inte hur man stannar kvar

Har du hört om han som bränner sina skepp
i samma stund som han fått dom att flyta
Om han som har ett fläck fritt liv
men skulle dö för att kunna byta

Har du sett hur han vårdar all sin ömklighet
och säger: Det här är allt jag vet

Han är för ivrig för att vända om
för dum för att förstå
för ensam för att träffa nån
för snäll för att gå på

Har du hört om han som drömmer
Han som undrar och tänker
Han vill veta vad du gömmer
men han bländas när det blänker
Han vill bränna som det bränns
när det steker och smälter
Han vill känna som det känns
när det rasar och välter
Det finns många skepp att bränna
det är långt till varje strand

Han vill så gärna känna
vill så gärna ro i land

Av Eve - 20 september 2008 09:18


Börjat dagen mycket bättre än igår iaf. Även om det kändes lite knepigt att gå upp sju på en lördagsmorgon. Men får ju mer gjort på det sättet, och jag har ju en del & göra i helgen. Sen så vaknade jag faktiskt redan vid halv sex en sväng, för andra dagen i rad. Tror det tyder på att jag går och lägger mig för tidigt...


Hur som helst, hunnit med att läsa lite på morgonen, började i "Minnesbibeln" igår och fortsatte lite mer idag vid frukosten. Intressant läsning, hoppas på att få lite mer tips på minnesförbättrade åtgärder, det är aldrig fel. Så har jag hunnit med att räkna lite matte också. Tänkte bege mig bort till IKEA en sväng sen och se vad jag kan hitta för kul där...

Av Eve - 19 september 2008 21:23


Är verkligen inte på topp ikväll. Egentligen är jag uttråkad och skulle helsta av allt velat göra nåt, festa eller gå ut, eller bara träffa kompisar. Men kanske lika bra att jag är hemma och vilar, humöret är verkligen inte på topp, och på det kommer ryggont och ont i halsen. Samt trötthet och en allmän dassig känsla i kroppen. Det sistnämnad kan nog ha en hel del att göra med en dag då jag slarvat med maten på dan, bara för att komma hem och äta en ganska stor måltid vid halv sju samt trycka i mig en massa godis. Blodsockerchocker för kroppen.


Annars blir det väl till och plugga större delen av helgen. Har en hel del att göra. Tänkte dock försöka klämma in en sväng till IKEA, skulle behöva köpa lampor och så, är lite dåligt ljus i lägenheten för tillfället.


Hoppas humöret rycker upp sig till i morgon...

Av Eve - 18 september 2008 21:43


Hunnit med rätt mycket ikväll ändå. Skrivit klart Bioinformatiken, visserligen blev det inte speciellt bra, men det får duga, orkar inte greja med det längre. Tog en liten promenad bort till A6, har inte insett förr hur nära jag faktiskt bor, gångavstång till IKEA ju :) Skönt och få komma ut och röra på sig lite. Och så har jag suttit med matten en timme. Gick väl hyfsat, två uppgifter jag skulle behöva fråga om, men ändå rätt många som jag klarade. Nu är det sovdags snart, är dödstrött. Helt utan anledning. Man blir trött av att vara i skolan bara, kände mig som en zombie när jag kom ut från matteföreläsnigen idag. Trött i skallen och trött i kroppen, trots att jag inte dirket gjort nåt. Eller kanske just därför...

Av Eve - 18 september 2008 18:06


Var en lång skoldag idag. Satt och ritade/skissade/suddade mellan 8 och halv tolv, helt slut i huvudet efter det. Extra lång lunch idag, fick dock inte mycket gjort, totalt en matteuppgift, bra. Eller inte. Upptäckte dessutom (eller blev snarare upplyst om) att det är tre veckor kvar till tentan nu. Trodde det var mer. Jag som hade tänkt åka hem nån helg framöver, blir nog inget med det tyvärr :( Den närmaste tiden ska jag spendera bland vektorer, T-linjaler, byggnadslagar och gener. Således nergrävd upp till halsen i skolarbete. Bra planering det här :s Borde lära mig att börja lite tidigare med allt...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards