Alla inlägg under oktober 2008

Av Eve - 10 oktober 2008 19:57


Är rastlös ikväll. Är antagligen en kombination av tentastress, dåligt samvete för att jag är en dålig person som skjuter upp allt, samt ett anfall av dålig självkänsla. En av de där stunderna när jag inte tycker att jag borde få ha det så bra som jag faktiskt har, vad har jag gjort för gott för att förtjäna att ha det bra? Det löser sig nog. Sen är jag avundsjuk, avundsjuk på alla de där personerna som orkar och har sjävldisciplinen att plugga, som kan sitta till tre på natten och skriva en sammanfattning i en kurs. Som har orken och viljan. Jag saknar både ock. Jag vet att jag inte är dum, och att jag har alla möjligheter i världen att klara det här, bara jag pluggar. Men jag orkar inte, jag kan inte sitta still, det kryper i benen, hjärnan går på högvarv, men tänker på allt annat istället för det jag ska koncentrera mig på. Kom antagligen inte klara alla tre tentorna. På nåt sätt tror jag att det kan vara nyttigt, sen spark i baken så att säga, så jag lär mig ta tag i saker fortare.


Annars sitter jag mest och hoppas att Rättvik blir av och längtar till sommaren...

Av Eve - 10 oktober 2008 13:30


Borde egentligen fortsätta plugga, men skulle mycket hellre läsa Robert Fisk:s bok. Har inte hinnit så långt än, lite drygt 20 sidor, men är jätteintressant än så länge. Just nu om hans möte med Usama bin Laden i början av nittiotalet, några år efter att Sovjet besegrades i Afghanistan. Väcker en del frågor, vems verklighet är sanningen? Och vem har gett USA rollen av att spela världspolis? Och varför kan människor inte vara goda, vad är det i oss som gör att vi måste lösa konflikter med våld, starta krig? Jag vet inte.

Av Eve - 9 oktober 2008 11:24


Varning för tråkig utläggning! 


En mer utförlig beskrivning av csn-problemet. Igår fick jag ett meddelande från csn "CSN har fått i uppgift från skolan att du avbrutit dina studier den 22 augusti 2008". Först trodde jag att det hade blivit något krångel eftersom jag bytt utbildning. Så jag ringde uppt dem idag en sväng, han jag pratade med sa att de hade registrerade avbrott på NV1 och NV2 (vilket stämmer, eftersom jag inte behöver läsa de kurserna). Dock borde jag vara registrerad på två mattekurser istället, vilket jag enligt honom inte var. Så jag cycklade iväg till skolan för att prata med de på administrationen. Hon sa där att jag visst ska vara registrerad och att hon inte fattade varför det på CSN inte såg det. Så jag åkte hem, ringde till CSN igen, pratat med en kärring där som säger att jag är registrerad på de två mattekurserna (vilket första personen jag pratade med inte såg), men inte på några andra vilket låter jätteknepigt. Så jag ringde administrationen igen, pratade med henne där som skulle göra om registreringen ifall det blivit något fel på vägen, om det var nån spärr nånstans. Ringer till CSN för tredje gången, får prata med en tjej där som faktiskt verkar veta vad hon håller på med. Jag ber att få se mina registreringar, hon säger att det tar lite tid, jag väntar, och hon säger sedan att jag är registrerad för 33,8 poäng, vilket stämmer, och att alla de kurser jag ska vara registrerad för är jag också registrerad för. Vidare att man måste göra på rätt sätt för att få fram uppgifterna, vilket personen som skickade meddelandet igår inte hade gjort. Så därför är jag lite kinkig på CSN just nu, för att jag slösat bort en hel förmiddag på något som egentligen inte var något problem, som bara berodde på vissa personers inkompetens. Visst, det som sitter i telefon kanske inte kan kunna allt om allt, men de kan ju koppla vidare samtalen i så fall. Tycker dock att de åtminstone kunde se till att ha kompetent folk som skickar meddelande till folk om att de inte kommer få CSN. Idioten som skickade medddelandet till mig igår skulle behöva gå en kurs i "hur man får fram registreringar för en person, så man inte skickar ut mail av misstag och skrämmer upp personen i onödan".


Så, summan av kardemumman, en förmiddag utan tentaplugg, och en önskan om att alla inkompetenat idioter på CSN skickas på kurs. Nu har jag fått skriva av mig, ska försöka vara på gott humör resten av dan, ingen mening med att gå runt och sura.

Av Eve - 9 oktober 2008 10:37


Har ändrat mig igen. Hatar CSN och deras jävla datasystem eller vad fan det är som inte funker. Inte precis så att jag vill spendera halva förmiddan med att prata med en sur kärring i telefon, samt cykla fram och tillbaka till skolan för att se vad det är för fel på registeringen när det inte är något fel på den. CSN:s fel hela skiten.

Av Eve - 9 oktober 2008 09:29


Nu är jag glad på CSN igen. Inte deras fel att högskolan i Jönköping ska krångla med NV kurser och dylikt. Tycker ändå att de borde se till att man blir registrerad på rätt kurs, men antar att jag föll igenom bara. Sur blir jag likväl, nu ska jag försöka få tag i studivägledaren också, de brukar aldrig finnas tillgängliga när man vill hitta dem. Men man vet ju aldrig, jag kan ju ha tur. Var iaf ingen telefonkö på CSN när jag ringde dem...

Av Eve - 8 oktober 2008 21:48


Har väl gått sådär med pluggandet idag, har visserligen hunnit med ca fyra timmar matteräknande men annars har det varit skralt. Har hittat roligare saker att göra här hemma. Bland dem diska och laga mat...


Ett litet tips bara, ta inte studieuppehåll från en utbildning för att plugga på en annan, csn kan få för sig att börja krångla då. Förhoppningsvis går det fort att fixa, tänkte se om jag kan få tag i studievägledaren i morgon samt ringa till CSN (jippie, jättekul att sitta halva dan i telefonkö. Eller inte). Så det ska nog lösa sig på något vis, det måste det göra. Men känns lite jobbigt att det ska komma nu det också, som om jag inte hade nog med att plugga inför tentor. Kan inte säga att jag känner mig särskilt vänligt inställd till CSN just nu...

Av Eve - 8 oktober 2008 09:10


Up and going. I dag blir det matte för hela slanten. Inte ett dugg motiverad att plugga, men får väl gå utan motivation idag. Har ont i vänster skulderblad, misstänker att det har något samband med yogan igår. Men det skulle lika gärna kunna vara att jag inte sitter som jag ska när jag pluggar. Jaja, det ger sig nog.

Av Eve - 7 oktober 2008 21:41


Precis läst ut Dennis Lehanes "Gone, baby, gone". Jättebra och spännande bok, som var svår att lägga ifrån sig. Härnäst tänkte jag läsa de andra två av hans böcker jag har, även om det råkat bli så att jag kommer läsa dem i "fel" ordning, skulle läst de andra först...


Annars har jag inte gjort så mycket mer idag än att plugga, blev en sväng till stan för att justera glasögonen samt en tur till Maxi för att handla mat. Köpte färdig grekisk sallad, ingen hit, rätt äcklig faktiskt, tomaterna smakade ruttet och osten gammalt. Nästa gång köper jag och gör salladen själv istället. I morgon blir det nog matte för hela slanten ser det ut som.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards