Alla inlägg under november 2008

Av Eve - 25 november 2008 18:36


Var har den här dagen tagit vägen? Känns som om den bara försvunnit, inte många timmar nu innan det är sovdags. Innan dess ska jag dock hinna med att tokrita på detaljplanen, har lite panik nu. Ingen sovmorgon i morgon inte!


Hursom, dagen började kvart över sex, med klädpåtagning, sminkning, frukosttillagning (omelett), tidningsläsande, tedrickande, packning av skolväska plus A3 portfolio, samt en snabb datakoll. Fem över halv åtta klev jag ut i snön, trodde jag precis missade bussen, men det var den tidigare bussen som var sen. Kom dock en 130:a direkt efter.


In till skolan, till en väntande lektion i skiss och gestaltning, idag med utformning av modernistiska fågelhus :) Kalles var dock roligast, ett matbord för rovfåglar ;) Kreativitet på hög nivå. Efter det blev det en lunchmacka i biblokaféet med S och B, sen satt jag med dem lite i biblo innan mattelektionen. En lärorik mattegenomgång (kunde efter den lösa första inlämningsuppgiften), sedan blev det en gångtur bort till Svanströms där en rulle stort skisspapper (typ A1) inhandlades för ett alldeles för högt pris. Och då fick jag ändå studentrabatt!


Efter det blev det hemfärd på en knökafull buss. En liten stund framför datorn (okej det blev närmare en timme). Strax efter fyra klev jag på bussen igen för att åka och handla. In till stan, byta buss, avgång vid Maxi. Ín och handla, bl.a fyra filmer (En fisk som heter Wanda (underbart rolig, ett måste att äga helt enkelt :)), Fyra bröllop och en begravning (härlig film helt enkelt, med en underbar skotte om jag inte minns fel :), Don Juan DeMarco (Johnny Depp, behöver jag säga mer?), samt Danielle Steel's Safe Harbour (enda jag inte sett av de fyra, får hoppas den är bra), och även en del ätbart.


Ut från Maxi, på bussen, in till stan, byta buss, ytterligare en knökafull buss, hem och lasta in varorna på respektive platser. Sedan diskning och matlagning, ätning och nu är klockan gott och väl kväll.


Mot Kortebokartan!

Av Eve - 24 november 2008 18:21


Det går som det går när jag ska plugga/göra skolarbete. Ett par timmar senare har jag visserligen blivit varm och lyckats beställa tid på vårdcentralen på torsdag, samt se klart en DVD-box. Vilket kanske inte var särskilt smart då jag vill ha nästa säsong nu, dock är den svindyr :( Så letar runt på tradera och blocket istället. Men jag vill ju ha den i morgon ju :( Nåväl, ritas mönster ska här göras, nu när jag slutat frysa och allt.

Av Eve - 24 november 2008 13:58


Snö :) Är typ överlycklig över att det kommit lite snö, även om det är kallt, och jag är frusen. Sitter just nu med halsduk samt mina fingervantar med avklippta fingrar samt tofflor. Sen antagligen lite roligt ut, men varm känner jag mig iaf till sist.


Hade matteförläsning i morse, vilken S inte orkade upp till, latmasken där ;p Utveckling av integralerna, med en massa onödig teori (nåja, jag tycker den är onödig, jag behöver inte veta varför jag kan göra så, det räcker med att veta att jag kan göra så). Fick tillbaka inlämningsuppgifterna, hade klarat mig även denna gången, trots att jag inte gjort klart varken 3 eller 5, men eftersom han rättade 4 så var det lugnt.


Sen sprang vi ut i kylan för att fota, blev en kort promenad ner mot stationen till och en kort promenad tillbaka, sen satt jag med V och pluggade matte, lyckades även hjälpa honom med två uppgifter :) Sen gick jag, S och B ner till ett a-kontor, eller tja, kom halvvägs innan vi kom på att vi hade glömt att skriva ut och ta med papper. Så då gick vi tillbaka till skolan för att skriva ut det.


Fick tillbaka Byggprocesstentorna sen, visste ju sen innan att jag hade fått en fyra. Nu fick jag ju dock se poängen och resultatet, är riktigt glad över min fyra, gränsen var 41, jag hade egentligen 40,5 men han hade avrundat uppåt så jag fick min fyra :) Lyckat värre :) Nu är alla tentor tillbaka, känns skönt att det gått så bra som det gjort, två femmor och en fyra, kan knappt bli så mycket bättre. Nu är det dock bara att ta nya tag och köra vidare.


Gick till a-kontoret igen efter att vi fått tillbaka tentorna, var dock ingen där så S ska ringa dem i eftermiddag. Får hoppas de ställer upp, vore roligt det :)


Resten av dagen kommer bestå av mönsterritning samt detaljplansritning. Och misstänker att det blir en del te, det är varmt och gott :)

Av Eve - 23 november 2008 22:53


Blev helt plötsligt sugen på en roadtrip till Polen. Visst vore väl det kul? Nu saknas bara bensinpengar, bil och fyra glada tjejer att åka med. Samt tid att göra det, har ju skolan att tänka på också. Eller vad sägs om att skita i allt och dra i morgon? Så kanske vi är tillbaka lagom till Lucia...


Nehänä, det blir väl till att drömma vidare då...


F.ö mår jag illa :( Tror det blev lite för mycket socker för lilla magen, oboy och daimklubba och chokladbitar, när jag har undvikit socker (och till viss del kolhydrater) nån vecka nu... Nåja, det går väl över.


F.ö 2 så har jag hittat en nätbaserad kurs i Rumänska. Dock är det försent att anmäla sig till den nu, dels så kommer jag knappast har tid till det till våren, kommer ha fullt upp med de andra två extrakursena jag ska läsa. Men till nästa höst kanske... Hursom, funderar på att beställa en bok-kurs istället så länge, även om 400 är rätt mycket pengar på något som kanske bara är en tillfällig nyck...

Hmm

Av Eve - 23 november 2008 21:36


Lägenheten känns konstigt tyst och tom. Trots musik. Anniz, kom tillbaka blir ju mörkrädd här ju :) Haha, är nog lika bra att jag åker hem till nästa helg, så jag kan längta lite efter att vara själv också :)


En annan sak jag längtar efter, snö! Snö, kom hit. Vad ska du i Stockholm/Skövde och göra, Jönköping är mycket finare för snö som du :)


Nepp, lite choklad kanske? Både varm och i kall, osmält form. Ska man vara onyttig kan man lika gärna vara det ordentligt :)

Av Eve - 23 november 2008 20:53


Precis vinkat av Anniz vid bussen, nu är hon påväg mot Skövde igen. Hon kom ner i fredags, och fick spendera två timmar på stationen medans jag var i skolan och pratade med eventuella blivande företag. Riktigt intressant var det att prata med dem, många som gått vår linje som var där, och som fått anställning vid en mängd olika företag. Skönt att veta att vår utbildning verkligen är bra och att man får jobb efter och att den är så bred. Visst, det hade man ju hört sen innan, men nu fick jag det bekräftat.


Hursom, mötte upp Anniz på stationen, sen åkte vi hem till mig och lagade mat då Anniz var hungrig. Efter det blev det en tur till Maxi för att handla proviant inför helgen. Vädret var iskallt, temperaturen närmade sig absoluta nollpunkten (nåja nästan) och det blåste som det alltid gör i Jönköping (nackdelen med att bo vid sjöar).


Hem och spela kort, bl.a tut som jag vann :) Sen blev det även film, "Perfect Stranger". Ganska så bra film, spännande och inte speciellt förutsägabar och med ett oväntat slut. Anniz somnade en halvtimme in i filmen, men hon behövde sova så det var nog lika bra det.


Lördagen blev det sovmorgon, gick upp först vid strax efter tio, åt frukost och läste tidningen medans Anniz sov i godan ro. Hann även med att räkna  lite matte innan hon vaknade till liv. Blev lite mer kortspel, lite mer Tut som jag vann, och lite två-mans-patients där ställningen blev mer lika, möjligen med viss fördel Anniz. Mat lagades också, ungstekt laxi grädde kryddat med dill, hennes mammas recept, gott och enkelt att göra :) Blev även en film idag, "Honey". Riktigt bra film, och riktigt härlig musik i den också, och massa härlig dans. Önskar verkligen att jag hade haft nån som helst taktkänsla. Det har jag ju inte, men jag dansar ändå, i otakt till musiken dock vanligtvis haha :) Trött som jag var så gick jag och la mig vid ett, Anniz var dock uppe ett tag till.


Idag blev det uppgång strax efter tio igen, hann duscha, äta frukost och läsa tidningen samt lägga lite patiens. Har blivit en hel del kortspel idag också, även om turen verkade ha vänt för min del, Anniz vann det mesta. Sen konstaterade vi att det finns en tursida och en oturssida på bordet, igår och ifredags satt jag på tursidan, sista omgången Tut idag satt jag på oturssidan, och förlorade stort också ;(


Har varit en riktigt trevlig och rolig helg, även om det varit rätt lugn. Alltid trevligt med sällskap och få tjöta lite :) Får se till att hon kommer och hälsar på fler gånger ;)

Av Eve - 20 november 2008 19:28


Suttit och läst om utlandsstudier på HJ:s hemsida, är jättesugen på att plugga utomlands, en termin eller kanske t.o.m ett år. Mest sugen på Rumänien, Mexico, Australien eller Italien. Men finns ju fler roliga alternativ såklart, finns ju en del att välja på. Dock gäller det då att plugga ordentligt så jag får bra betyg och engagera sig så man får lite andra fördelar också. Hursom, tål att funderas över, är inte aktuellt förrän i trean isf, och det är ju ett tag kvar tills dess.


Nu ska här ritas tomter, vägar och huskroppar :)

Av Eve - 20 november 2008 10:44


Hemma igen. Hittade mitt rör, blev även en större vinkelhakes-linjal (mycket lättare när man jobbar för stora ytor, större än 15 cm alltså) samt en vit akvarellpenna, tydligen ett måste i skisskursen, även om själva färggrejen antagligen inte kommer förrän till våren. Mycket skojiga grejer fanns det på svanströms också, kul och gå runt och bara kolla på grejer. Annars så har jag suttit och kollat på panduros hemsidan, finns mycket skojigt där också, har hittat två skrin jag vill ha. Till ett hyfsat pris också, får se om jag tar och beställer dem när jag får CSN nästa vecka.


Nu blir det till att limma klart mönstret, sen antagligen lite matte om det hinns med innan det är dags att cykla iväg till skolan och mattelektionen.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards