Alla inlägg under november 2008

Av Eve - 9 november 2008 15:26


Dagen började vid halv sju, upp och slänga in en omgång i tvättmaskinen, drämma igen luckan (dummar än dummast den där luckan till maskinen, hoppas hyresvärden fixar det snart), sen sova en stund till, tillbaka till tvättstugan för att slänga in nästa maskin och sen käka frukost.


Annars så har jag spenderat dagen med att lyssna på "Fettskrämd" (Lars-Erik Litsfeldt). Tankeväckande bok, och mycket av det han säger känns som om det kan stämma, kolhydrater är ju trots allt socker, det är ju ingen nyhet precis. Men att bara leva på kött känns väl lite sådär. Särskilt ur ekonomisk och miljömässig synpunkt, det går åt betydligt mer energi för att producera ett kilo kött än ett kilo mjöl t.ex Å andra sidan så blir man mätt av mindre. Nåväl, tankeväckande som sagt. Även om jag börjar bli så trött på alla råd och förbud efter ett tag att jag vill sparka bakut och göra tvärtemot bara för sakens skull.


Även hunnit med att göra klart verktygen, även om de inte blev helt lyckade kanske, svår att göra skuggor med prickar eller ränder. Även hunnit med en pratstund med grannen, som hade sina föräldrar på besök, kul att man känner nån i området iaf. Trevlig tjej är det hur som helst, kanske hänger med henne ut och går någon morgon.


Nu tänkte jag försöka skissa en del av mitt kök med hjälp av siktrutan. Ser fram emot det. Inte...

Av Eve - 9 november 2008 00:25


Har precis lyssnat klart på "Hjärtat får inga rynkor". Tankeväckande, optimistiskt, uppmuntrande. Även om jag just nu är mest sugen på att sitta i en bar och lyssna på jazzmusik, under ett tidigt 30-tal eller när det nu var/är. Ett svartvitt landskap, i deprimerande grått, med damer i stora hattar och vita handskar och män som röker cigarrer, har hängslen och spelar kort vid borden. Kanske blandar jag årtal och saker som inte ska blandas, men det spelar inte så stor roll. Det är min scen, den finns i mitt huvud, låt vara att den kanske inte finns i verkligheten. Det gör mig glad och sorgsen på samma gång, fast mest glad. Och också den här dagen slutar bra, även om det egentligen är imorgon nu.

Av Eve - 8 november 2008 20:56


Vem behöver tv när det finns ljudböcker att låna på biblioteket (via nätet)? Ser fram emot att fylla de kommande mörka vinterkvällarna med virkning till ljudböcker :) Och det finns inte bara skönlitterära böcker, även en hel del faktaböcker :) Är inte riktigt säker på var jag ska börja, men det lutar åt Mark Levengoods bok, lagom lång och sen har han så härlig röst att lyssna på. Såg även att Mia Törnbloms andra bok finns, med henne som uppläsare, blir nog bra det med :)


Fast okej, jag ska erkänna att jag saknar att ha en tv, blir till att försöka fixa en antennkabel i vilket fall. Får masa mig bort till elgiganten och höra vad de har att säga där. Är dock orolig för att det är uttaget det är fel på, och inte antennkabeln.


Förresten, om en fråga förekommer fyra gånger bland instuderingsfrågorna, tyder inte det på att den är viktig? Kan ju alltid hoppas att det kommer innebära att den kommer på tentan, svaret är iaf "Boverket, Karlskrona". Frågan får ni räkna ut själva...

Av Eve - 8 november 2008 17:05


Särskilt mycket pluggande har inte blivit gjort i eftermiddag, fastnade på den här bloggen:


http://malinheden.bloggagratis.se/


Har i alla fall läst igenom häftet, tänkte börja med instuderingsfrågorna härnäst, samt se till att göra klart verktygen, helst idag. Nåja det löser sig nog på nåt vis.


Blir tvätt i morgon istället, fanns en tvättid på morgonen, perfekt, då kommer jag upp i tid. Sen funderade jag på om jag skulle ge mig ut och gå en sväng i morgon bitti/förmiddag, har varit rätt så låg de senaste dagarna, så det skulle nog hjälpa upp mitt humör hoppas jag, att få lite motion i dagsljus. Nåja, får väl se i morgon.

Av Eve - 8 november 2008 10:16


Jag tror jag ger upp bakandet efter igår. Det resulterade i ett smuligt bröd (som vanligt, det går inte skära upp det utan att det smular sönder, blir alltid så), så mer än hälften slängde, samt en bränd plåt med bullar, som slängdes, och en plåt med bullar där jag glömt att ha på pärlsocker. Nepp, baka är tydligen inget för mig.


Däremot gick det bättre att laga mat, även om köttfärssåsen blev lite smaklös, hade i för lite salt och peppar, men misslyckad blev den i alla fall inte. Och ungspannkakan med äppelbitar blev rätt så bra den med :)


Idag har jag sovit alldeles för länge, och kommer antagligen få sota för det med onda ögon, samt panik på söndag kväll för att jag inte gjort hälften av det jag skulle i helgen. Men någon gång kan man väl få sova ut också. Vore dock skönt att slippa alla knepiga drömmar om elaka katter och hundar som egentligen inte är hundar och som försvinner.


Planer för dagen är att plugga samhällsplanering samt göra klart verktygsskisserna, sen måste även mönsterskissen och perspektivköket påbörjas och göras klart senast på måndag... Vore ju bra om jag fick gjort lite matte också... Och tvätta hade jag tänkt. Sen kommer pappa och ev lillebror och hälsar på en sväng, så vi kan byta tv igen (har visserligen fortfarande ingen antennkabel, men får väl se till att fixa det snarast...)

Av Eve - 7 november 2008 20:02


Därför är förfesten roligast:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3723253.ab


Således räcker det med att förfesta, det finns ingen som helst anledning till att gå ut på krogen efteråt. Var väl det jag visste. Bara slöseri med pengar.



Av Eve - 7 november 2008 12:13


(egentligen en kommentar till ett blogginlägg av Therese ( 

http://www.veckorevyn.com/bloggar/spark-i-baken/2008/11/06/mat-laddat-amne/index.xml?comment-saved=1&all-comments=1#comments )


Just med mat tänker jag på delar av ett program jag såg på för några månader sedan, med Paul McKenna och ett gäng människor som ville/behövde gå ner i vikt. Det han sa då är väl ganska kontroversiellt. Såg inte hela programmet, var väl en serie av program dessutom så det är taget lite ur sitt sammanhang, men ändå. Det han sa var ungefär såhär:


- Ät vad ni vill (det ni är sugna på alltså. Är du sugen på choklad, ät det ungefär. Han menade på att vi har glömt bort att lyssna på våra kroppar, som faktiskt vet vad vi behöver)


- När ni vill (när vi är hungriga är det för att kroppen behöver energi, och då gör den oss uppmärksamma på det)


- Sluta äta när ni är mätta (självklart eller hur? om man nu märker när man är mätt...)


Låter väl som ganska korkade saker att säga till någon som säg, är sjukligt fet?


Men det viktigaste var ändå

- Ät medvetet!
Han menade på att sjukligt feta personer tänker på mat hela tiden UTOM JUST NÄR DE ÄTER! Det har att göra med harmonerna som utsöndars när vi äter.

Äta medvetet är alltså att verkligen koncentrera sig på maten när man äter. Inte äta framför tv, eller hålla på med något annat samtidigt. Att verkligen tugga varje tugga ordentligt, kanske dubbelt så många gånger som du normalt gör. Lägga ner besticken på tallriken under tiden du tuggar, och inte ta upp dem igen förrän du tuggat klart maten och svalt ner dem. Att verkligen känna efter hur maten smakar, inte bara kast i sig maten för att man är hungrig.


Tycker det han sa var intressant och önskar jag hade sett mer av programmet...

Av Eve - 7 november 2008 11:46


Redovisningen gick f.ö bra, vi var först, lite jobbigt, men antagligen det bästa eftersom jag då inte hann bli särskilt nervös, och inte heller känna att vår var dålig jämfört med andras. Var i vilket fall som helst inte speciellt nervös, har inte riktigt haft tiden till det, har mest varit stressad över att få det klart till idag. K var helt med på förslaget, Kajan hade lite synpunkter, men väl motiverade som vi nog kan ta till oss och kanske ändra lite på förslaget så det blir ännu bättre. Är hur som helst sjukt nöjd med vårt förslag fortfarande, även efter att ha sett alla andras. Nu återstår då detaljplanerigen som blir bra knivig den, samt att skriva en rapport av det hela, tidskrävande värre.


Funderar på att göra eftermiddagen/kvällen till en ren laga mat/baka kväll, med följande:


- köttfärrssås

- bullar

- ungspannkaka

- bröd

- äppelpaj


Men får se lite, känns som om det blir lite väl mycket för en enda kväll.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards