Alla inlägg under december 2008

Av Eve - 8 december 2008 14:44


Näst sista matteförläsningen i morse, räkning av en gammal tenta idag. Inte långt kvar till tentan nu, bara tio dagar :S Nåväl, nånstans ska jag väl få tid till att hinna plugga matte också. Efter föreläsningen satt vi och skrev på rapporten ett par timmar, det går framåt, om än långsamt och smärtsamt. Eller nåt sånt. Fick se en gammal rapport från R:s kompis, så vi kan få lite idéer iaf. Resten av dagen/kvällen ska spenderas med att göra klart alla skissuppgifter, samt om det hinns med pluggas lite matte också.

Av Eve - 6 december 2008 17:43


Tvättid i morse, därför inte mycket till sovmorgon idag. Även om jag gick och la mig en igen en sväng efter att ha slängt i första omgången. Förmiddagen innehöll inte så mycket, satt mest och kollade på DVD. Efter lunch blev det en sväng till skolan för att skriva lite på rapporten. Fick ihop 2-3 sidor till idag, nu är det bara 8 kvar... Har egentligen tusen saker att göra, men inte lust att göra nån utav dem. Inklusive laga kvällsmat. Sitter och äter pepparkakor och dricke te istället. Nån som har lust att skänka mig lite skol/pluggmotivation?

Av Eve - 5 december 2008 12:14


Listan på vilka fadderföretag vi ska ha har precis kommit ut. Vi blev visst bara två i vår grupp, har ingen aning om vem den andra personen är men det ger sig nog. Får väl se om vi får någon mer person i gruppen. Men det går ju på två också, bara jag inte blir själv är det ju lugnt. B och S hamnade inte heller de i samma grupp, men B hamnade iaf med J. Blir väl en del byten så här i början misstänker jag. Ska bli kul, men det blir nog kämpigt också. Får hoppas vi får träffa en trevlig fadder, men det tror jag nog :)

Av Eve - 4 december 2008 21:12


Kvällens fråga är ju då självklart "va fan är det för fel på mig?" Istället för att ägna tid och kraft på att besvara den frågan, tänkte jag försöka knåpa ihop en liten önskelista:


- ett par gummistövlar (som ser ut som vanliga skor (stövlar) gärna med klack, men liten gångbar klack. D.v.s ett par supervarma stövlar med vattenavstötande kvaliter, som klarar slask galant. Och som är svarta och passar till tyllkjolar)

-ett par raggsockar (rosa låter väl bra? Så matchar de mina tofflor. Fast gråa är väl finare kanske. Eller röda. Kanske skulle försöka sig på att sticka ett par)

-en tjock och varm mössa. (en raggmössa kanske (appropå sockarna. Antagligen ingen mer än jag som ser humorn i det, men min humor är unik, liksom min hjärna))

-ett nytt ansikte (vill dock helst behålla ögonen (tycker om mina ögon) och näsan (den har karaktär). Det är inget större fel på mitt nuvarande ansikte, problemet är att jag inte passar i mina glasögon (eller glasögon överhuvudtaget), dock älskar jag mina nya glasögon, de är skitsnygga och coola. Men jag passar inte i dem. Ett nytt ansikte vore därför bra så att jag kan ha dem ändå. Kanske två nya ansikten för att få lite variation? Och så behåller jag mitt gamla ansikte också, har jag linser i så duger ju det utmärkt)

-styrka. Styrka att vara den jag är, styrkan att inte bry mig om andras åsikter (eller rättare sagt de åsikter jag inbillar mig att de har om mig). Styrkan att bryta en mur av tystnad, en boja av osynlighet. Styrkan att förneka det förflutna, förneka tre år av tystnad. Styrkan att leva mitt liv fullt ut, styrkan att stå ensam i mängden och ändå inte vara ensam. Styrka helt enkelt.

-en julgran. I plast, som inte barrar, och som är ihopfällbar, så den inte tar så mycket plats de 10-11 månader den är nedpackad. Samt julpynt till sagda gran (även det ihopfällbart).


Jag tror det var allt...

Av Eve - 4 december 2008 18:53


Återigen hemma. Dagen har innehållit rapportskrivande (100 ord på tre timmar, det går så bra så), en timme matte, en snabb sväng hem, en sväng tillbaka, och info om alla olika program och ett roligt skämt, ett äkta evelinskt skämt, dvs totalt ologiskt för alla andra som inte har min hjärna.


Resten av kvällen planerar jag att sitta och ha ångest över att jag inte sitter och ritar på illustrationsplanen. På så sätt slipper jag packa upp papprena ur rören, och rulla ut dem på bordet och tejpa fast dem.


IHMAIWTD var det ja.



Av Eve - 3 december 2008 19:12


eller inte:


http://www.aftonbladet.se/debatt/article3901721.ab


Visst, studenter i Sverige har det ändå ganska bra jämfört med i vissa andra länder, alla har möjlighet att studera på högskola/universitet och låna pengar/få bidrag för att göra det. Är detta verkligen fel då? I Sverige är vi 9 miljoner människor. I Kina är de en bra bit över en miljard. Då Sverige i nuläget är ett välbeställt land, kan vi knappast konkurrera med billig arbetskraft, särskilt som vi inte är speciellt många. Det vi har är vår hjärna, vår utbildning, en välutbildad arbetskraft. Även den fördelen är påväg att försvinna då framförallt Indien börjar komma ikapp oss. De har även den fördelen att det har mycket större urval att välja från, och därför kan välja bland de bästa på ett annat sätt.


Men det var nog inte riktigt det jag skulle säga. Det lönar sig inte alltid att ubilda sig. Ett exempel från nära håll är min mamma, som efter att ha arbetat ca 15 år som undersköterska bestämde sig för att vidareutbilda sig till sjuksköterska. Efter tre år och studielån på en bit över 100 000 gick hon upp en tusenlapp i lön, en tusenlapp som snabbt åts upp av lånen som skulle betalas tillbaka. Hade hon istället för att utbilda sig fortsatt jobba, hade hon fått en högre lön, trots lägre utbildningsgrad och sluppit studielån! Nu gjorde hon ju det inte för lönen, utan för arbetsuppgifterna. Men om hon hade varit tvungen att låna ytterligare för att betala en avgift för att få plugga, då är ju frågan om hon hade gjort det, eller haft råd att göra det.


Nej, det finns bättre förslag, vilket står att läsa i debattartikeln. Är dock så himla typiskt politiker, som antingen saknar högre utbildning, har glömt hur det var att leva som student, slapp ta studielån för att de bodde hemma/hade rika föräldrar som betalade för dem. Eller snarare typiskt en borgerlig regering kanske jag ska säga, som verkar anse att utbildning bara ska vara till för de rika, de som fötts med silverskedar i munnen.


Inbland önskar jag verkligen att man kunde ta alla giriga idiotiska politiker, vd:er och högavlönade, bloggande, bortskämda små snorungar och låta dem leva på bara studiemedlen en månad (lån+bidrag), utan sina höga löner, låta dem leva som mindre bemedlade människor. Låta dem våndas över att få ekonomin att gå ihop såväl som att klara tentor.


Borde vi inte istället uppmuntra till en högre utbildning istället för att avskräcka? Visst, alla vill inte plugga, det är så. Men det som vill ska ändå få chansen att göra det, det ska inte vara beroende av att man är rik/har rika föräldrar/har vunnit på lotto/tjänar pengar på sin blogg. Och är det verkligen så hemskt om man råkar bli skoltrött när man pluggat hela sitt liv, och tar en paus mitt i? Visst, jag har hört att det finns utbildningar som man bara kan glida igenom utan att ha gjort ett skvatt eller lärt sig något, men det finns motsatsen också. Jag har läst ett år på en civilingenjörsutbildning, och det var ingen dans på rosor kan jag säga. Nu läser jag en högskolingenjörsutbildning, med inriktning mot byggsektorn, och inte heller det är nån jävla semester. Även om det kanske inte verkar så ibland, så pluggar jag ändå en hel del, våndas över min ekonomi likväl som att jag inte förstår någonting av matten, att jag inte har gjort det och det, att jag inte hunnit städa för att jag spenderat hela dagarna i skolan.


Räcker det inte med att jag tar lån för att finanisera min utbildning, ska jag behöva betala en avgift för att plugga också? Frågan är om jag nu skulle ha varit här överhuvudtaget då. Hade det varit så när jag började på gymnasiet, är jag inte så säker på att jag skulle ha gått samhäll. Är mer troligt att jag hade valt något som man får en yrkesutbildning av istället. Och är det inte mer troligt att det skulle leda till ökad arbetslöshet? Fler skulle konkurrera om jobben som inte kräver eftergymnasial utbildning, och färre skulle söka sig till högutbildade jobb då de inte har pengar/lusten att ta två lån för att utbilda sig (lån till avgiften plus studielån).


Nej, det måste finnas bättre sätt att uppmuntra studenter.


Och förresten, var är mitt höjda studiemedel (som tre av fyra regeringspartier lovade innan valet 2006)? Nåväl, regeringen har visat sitt rätta ansikte under det här gånga året, övervarkning av medborgarna (Big Brothersamhälle, (FRA-lagen)), sämre villkor för arbetslösa (jättebra när vi går in i en lågkonjunktur, eller kanske inte ändå), och nu ska endast de rika få läsa vidare (generaliserat javisst, men en viss sanning finns i det också).


Nåvä, åter till mer aktuella saker just nu, samhällsplanering that is...

Av Eve - 3 december 2008 16:57


Dagen har innehållit en del skissande på hus/tomter/vägar etc på illustationsplanen, en del diskuterande med S och B då jag tröttnade på att skissa på sagda plan, en värdelös matteföreläsning (jag tror inte jag förstod någonting alls under hela föreläsningen på ca 1,5 timmar, då är det illa!) samt en hel del icke-stressmoment (jag borde varit extremt stressad, inte långt kvar nu och tusen saker att göra, men jag är inte stressad). Eftermiddagen har även innehållit en kopp te, smsande med en bekant jag inte hört nåt ifrån på länge. Sagda bekant är en förvirrande person. Han är kille. Tror det finns ett samband där. Saken blir ännu mer förvirrande p.g.a en kompis icke-ex. Men det ska erkännas att det var kul att höra ifrån honom i vilket fall.


I kväll blir det råstuderande av samhällskompendiet och kommunrapporten, fortsatt skissande på redan nämnda IP, samt diskning. Ev även en tur till soptunnan. Otroligt spännande liv jag lever. Eller inte. Tråk.

Av Eve - 3 december 2008 07:33


Ingen sovmorgon här inte. Hade varit otroligt skönt annars, och få sova ett par timmar längre. Okej, nu blev det visserligen snozning i en halvtimme, men det räknas inte. Blev inte mycket gjort i går kväll efter att jag kommit hem, en något onyttig (underdrift!) middag (á skumtomtar, Ben&Jerrys glass och smörpopcorn, var längesedan jag åt en så onyttig kvällsmat. Måste dock erkännas att jag mer än en gång har ätit popcorn till kvällsmat, särskilt upp i Luleå där mörkret lägger sig ännu tidigare. Inte för att det kanske har med saken att göra men ändå), fem avsnitt av "Dark Angel" (säsong ett är nog ändå bättre känns det som nu iaf), och ett tidigt sänggående (tjugo över tio). Inget av det som eg skulle göras gjordes, inget blev diskat, inget blev tvättat, och inget hus blev ritat på illustrationsplanen. Hence, ingen sovmorgon idag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards