Alla inlägg under januari 2009

Av Eve - 20 januari 2009 09:49
Av Eve - 19 januari 2009 18:26


... eller att göra det svårt för sig själv. Visst, det är en jättebra idé att få för sig att läsa en kurs på distans. Särskilt som en av böckerna som ingår i kursen inte verkar finnas att få tag på i Sverige. Men däremot kan beställas från USA, och det är ont om tid, och frakten därför kom att bli dyrare än boken. Jättebra sätt att ruinera sig själv känns det som. Vidare, ingår det även ett antal artiklar i kursen, som ska finnas tillgängliga via högskolans artikeldatabaser. Tror ni att de finns det? Knappast. Efter att ha spenderat en timme surfande runt bland olika artikeldatabaser och sökt på titeln, kan jag konstatera att det endast finns referenser till var man kan köpa en viss artikel. Som om jag skulle ha lust med det.


Så nu sitter jag här sur och tvär och har mest lust att slå på någonting. Eller kasta något in i väggen så det låter "krash" och går sönder. Så går det när man tänker att man ska vara duktig och plugga. Det resulterar bara i ett surt humör och ytterligare timmar av mitt liv som slösats bort på något utan substans. Blä.

Av Eve - 18 januari 2009 18:35


Inte gjort så mycket av värde idag hlr, tvättade på morgonen, sen satt jag och kollade på hus och lägenheter på hemnet. Inte för att jag lär köpa något de närmaste åren, men det är kul att titta likväl. Släpade mig även ut i kylan ner till återvinningsstation för att lämpa av lite kartonger och gamla batterier. Skönt och komma ut, borde se till att gå ut och gå lite oftare bara, tror det skulle göra underverk för mitt humör. Sen har jag suttit och läst lite också, läste ut en bok som jag började i för mer än ett halvår sedan. Bättre sent än aldrig. Rätt så bra var den också, även om den blivit liggande ett tag. Vissa passager i böcker tar lite tid innan man kommer förbi, av någon underlig anledning. Matlagning har också hunnits med, något bättre matvanor än igår kan man lugnt påstå. Vad jag egentligen tänkt göra idag, måla klart två uppgifter och börja på den tredje samt göra OrgLedF uppgiften har inte blivit av. Det sista ska dock göras ikväll eftersom jag behöver ha det klart när vi ska disskutera i vår halvfärdiga grupp i morgon.

Av Eve - 17 januari 2009 18:01


En sovmorgon, tre filmer och alldeles för mycket socker i form av godis, torkad frukt och risifruttimanna senare känns hjärnan som mos, kroppen skakar av sockerchocken och bristen på mat, tänderna är sönderfrätta av allt socker, och jag saknar motivation till att laga riktigt mat överhuvudtaget. Som tur är har jag nog nåt litet kvar i kylen och värma... Kommer ta veckor att återhämta sig :)


Och filmerna har varit bra hitills. Härnäst blir det kinesiskt.

Eh

Av Eve - 16 januari 2009 17:54


Börjar bli trött, men förstår inte riktigt varför. Inte precis som att jag gick upp tidigt imorse, tog sovmorgon till nio. Var ledig idag, önskar jag kunde säga att jag utnyttjat dagen till fullo, men det är tveksamt. Förmiddagen spenderades med att leta roliga LOTR klipp på youtube samt läsa bloggar och misslyckas med att få tag i en person på telefon. Eftermiddagen med möte med en person, en massa tid i telefon för att försöka få tag i en annan person, som när jag väl fått tag i honom inte hade tid med mig den närmaste veckan. Trevlig verkade han dock, det borde ju båda gott för framtiden. Kan ju alltid hoppas. En tur till Maxi har även blivit av, planerar inför en filmdag imorgon. Måste ju passa på när vi inte har överdrivet mycket och göra i skolan än. Men det bygger nog på så småningom på den fronten också. Inga speciella planer för kvällen, blir väl att se klart "Jane Eyre", samt läsa lite, ev fortsätta lyssna på en ljudbok och sticka lite. Känner mig snarare som 71 än 21. Ont i ryggen har jag också.

Av Eve - 16 januari 2009 10:30


The Sims 3 släpps i februari (jag är en sims-nörd), vilket innebär att jag är i akut behov av en ny dator, då min inte ens klarar 2:an. Sen kom jag på att jag har ju sportlov vecka 7 (ja, tydligen har man sportlov på den här Högskolan. Nåt sånt fanns verkligen inte vid LTU. Och andra sidan hade vi någon form av höstlov där.), så då kan jag ju spela det hemma, finns ju lite bättre datorer där. Tyvärr sammanfaller inte datumen, sporlovet är mellan 9-15 februari, spelet släpps den 19:e. Typiskt. Och andra sidan innebär det att jag inte kommer spendera hela vecka sju inomhus, utan faktiskt har möjlighet att göra andra saker som att gå ut och gå med hundarna och träffa kompisar. Så nåt gott för det väl med sig. Önskar dock att jag hade pengar till en ny dator, men det får bli till hösten isf.


 

Bild från spelet (lånad från CDon), visst ser det kul ut?

Av Eve - 15 januari 2009 17:35


Bortsett från kriget i Gaza, finns det även andra saker som gör mig arg. Det är Israel (och Hamas) som bör hållas ansvariga för vad som händer i Gaza, inte det judiska folket. Jag må tycka illa om Israels handlingar, men likväl kan jag finna viss förståelse, om än på ett ytligt plan, då jag är uppvuxen i en trygg värld utan självmordsbombare och dylikt. Men att hålla judarna ansvariga för att palesitinier dör i Gaza är lika idiotiskt som att hålla alla muslimer ansvariga för elfte september. Det finns ytterligare en aspekt med det här kriget som är skrämmande, och det är den ökande antisemitismen. Liksom rädslan och avskyn för muslimer har ökat efter elfte september, verkar även antisemitismen öka i och med kriget i Gaza. Förvisso inte särskilt svårt att förklara, men det gör det inte rätt. Fortfarande är andra världskrigets fasor färska i våra minnen, och i den myckna dokumentation som finns. Men ju längre tiden går, desto färre finns det som kan berätta om det. Jag önskar jag kunde säga att jag tror på en fredlig lösning av Israel-Palestina konflikten, men det gör jag inte. Det finns för mycket bitterhet på båda sidorna. Jag tror inte konflikten har en lösning. Det kan bara bli värre. Men att hålla det judiska folket ansvarigt för allt är fel. Jag hävdar inte att alla judar är bra människor, lika lite som alla kristna, muslimer, hinduer, buddhister eller ateister är det. Religioner i sig är inte onda, det är människor som gör dem onda. Kanske behövs religioner, kanske inte. Jag hoppas på en fredlig lösning i mellanösterna, där judar och muslimer, israeler och palestinier kan leva sida vid sida utan att ha ihjäl varandra. Men jag tror inte på det.


(Jo jag vet det blev virrigt och rörigt, men det är mina tankar, inget debattinlägg eller dylikt.)

Av Eve - 15 januari 2009 14:12


Hade skiss och gestaltning idag på morgonen, ny lärare och nytt upplägg, började med färg idag :) Trevligt värre, tröttnade lite på svartvitt/blyerts det sista. Ritade färgcirkeln (NCS-systemet), vilket inte var det enklaste, då färgerna inte stämde överens, svårt med färgpennor. Men roligt var det ändå. Tog dock tid så det blir till att jobba hemma endel. Men det gör inte så mycket, har ju långhelg så det ska nog hinnas med.


Mötte upp min andra gruppkompis efter det, för att diskutera lite om fadderföretaget. Så speciellt mycket kom vi väl inte fram till, jag ska ringa dem och bestämma tid för mötet och sen får vi förhoppningsvis veta lite mer om vad mötet går ut på, på måndag när vi har första ingenjörsmetodiksföreläsningen för iår. Satt dock och prata om annat en stund, gammal Falköpingsbo är han. Verkar trevlig, så det ska nog inte bli några problem att komma överens.


Nu blir det till att göra klart lite skissuppgifter, sen tänkte jag se klart "Jane Eyre". Och ett par koppar te blir det nog också, drack fyra igårkväll (!), så det blir nog ett par till idag också, än så länge är jag bara upp i en. Vattenkokaren (julklapp) funkar bra iaf :)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards