Alla inlägg under februari 2009

Av Eve - 9 februari 2009 22:48


Hemma en sväng igen. Känns som det blivit lite väl många hemfärder det senaste, har inte riktigt kommit iordning i lägenheten ännu efter juluppehållet. Men det kommer väl, blir väl några veckor framöver då jag stannar i JKP, kommer ha en del att göra.


Dagen blev inte riktigt som det var tänkt idag. Från början var det meningen att vi skulle ha mötet med vårt fadderföretag på förmiddagen, men det blev inställt och uppskjutet på obestämd tid. Känns inget vidare alls, eftersom det enligt planeringen skulle ha skett under vecka 4-5. Men går det inte så går det inte.


Varit iväg en sväng till tandläkaren idag har jag dock varit, inget vidare kul det där. Det såg väl fint ut i början, innan hon upptäckte ett hål som behöver lagas. Så på onsdag ska jag dit igen, och överföra hålet, från tanden till plånboken. Blir till och leva på nudlar resten av månaden som det ser ut. Hmm, gröt ska väl vara billigt också har jag hört...


Sen var det ju den där lilla detaljen med att plugga också... Om vi säger så här, imorgon är en annan dag? (Eller gör ingenting idag som du kan skjuta upp till morgondagen...)

Av Eve - 7 februari 2009 17:33


1. Jag gick hos talpedagog när jag var liten, kunde inte säga "R". Tydligen något som går i familjen, brorsan har gått hos talpedagog av samma anledning.

2. Jag har kort stubin och dålig impulskontroll, när det gäller saker som jag inte klarar av eller saker som går mig emot. Det bästa sättet för mig att lugna ner mig är då att gå ut och gå.

3. Jag skriver upp alla (skönlitterära)böcker jag läser och har så gjort i ett antal år (fem tror jag det är).

4. Jag tycker inte om att ringa upp människor, kan t.o.m ha svårt att ringa upp vänner. Undantagen är familjen, Anniz och Sanna. Det var dock ännu värre för några år sedan.

5. Jag gestikulerar gärna med händerna när jag pratar, särskilt om det är någon engagerande disskusion. Var inte medveten om det själv förrän någre kompisar påpåekade det förra året.

6. Jag har alltid haft lätt för mig i skolan, tror ändå det värsta exemplet är förra året när jag klarade en fysiktenta efter att ha pluggat inför den en halvtimme. (Dock hade jag räknat en del uppgifter under terminens gång). Dock kan jag vara tankspridd och ha dåligt minne ändå.

7. Jag tycker inte om gym. Känner mig utittad och skulle aldrig kunna börja styrketräna för att det är för obehagligt. Gå på gruppass har jag däremot inga störra problem med.

8. Jag är en trygghetsmänniska och tycker i regel inte om att göra nya saker som jag aldrig gjort förrut. Fast att erkänna att jag aldrig gjort det förrut är ännu värre.

9. Jag tappar kontrollen över mig själv när jag blir riktigt arg. Vilket leder till att jag slänger stolar på folk, skäller ut folk som kanske inte förtjänar det eller börjar slåss. Det händer som tur är inte så ofta, kanske en gång om året.

10. Jag ville bli författare när jag var yngre, och har fortfarande kvar många av de berättelser jag började på. Har dock insett att jag hellre läser andras berättelser än skriver egna. Men man vet aldrig, kan ju alltid ändra sig. Har en vän som för några år sedan sa att hon någon gång vill läsa en bok som jag har skrivit så får väl se...

Av Eve - 7 februari 2009 17:02


Har inte blivit mycket skrivet idag. Inget alls än så länge. Knappast någon överraskning när det gäller mig. Tvättat har jag dock hinnit göra, det är ju alltid något. Läst har jag däremot gjort, av slutade den här boken till sist. Var inte lika bra som de föregående i serien, därför den har tagit lite längre tid att läsa. Första delen av boken tyckte jag inte alls om, men andra halvan var betydligt bättre, nådde upp till samma standard som de föregående då kändes det som. Sitter nu och funderar på om jag ska göra en bokbeställning snart igen, har hittat lite böcker jag vill ha... Som den här, den här, den här, den här och den här. Men får vänta tills jag får pengar först. Sen var ju frågan om man skulle ta och köpa på sig den där Eddingsserien också. Önskar jag kunde läsa dem för första gången en gång till, hade så roligt första gången jag läste dem. Andra gången var de inte riktigt lika bra, även om de var bra likväl. Nåväl, får väl se...

Av Eve - 6 februari 2009 21:57


Inlämningsuppgiften som egentligen skulle in på söndag blev framflyttad en vecka :) Jag har alltså gott om tid att göra klart den. Känns skönt det, men ska ändå försöka göra så mycket som möjligt i morgon och på söndag, innan jag åker hem. Blir lite mer konkurrens om datorn sen, en dator på fem personer känns väl sådär. Eller tja, snarare en på fyra eftersom brorsan har två (!) egna. Fuskisen där. Stressen har hur som helst lättat en hel del, även om det finns gott om saker att stressa över ändå. Och en annan sak att se fram emot är att jag slipper åka tåg hem på söndag, pappa kommer förbi och hämtar upp mig, han ska till Nässjö och bowla på dan, så det blir lagom att ta den svängen förbi när han är på hemväg :) Bortskämder till tusen här :)

Av Eve - 6 februari 2009 19:28


Första inlämningsuppgiften är precis inlämnad. Bra blev den inte, att sikta på utsökt hade väl varit att gå till överdrift med tanke på lärarens åsikter, däremot hoppas jag på ett "acceptabelt". Lutar själv dock snarare åt tveksamt...


Nu blir det till att börja på den andra inlämningsuppgiften och försöka komma ihåg det där med refernser. Och lyssna lite mer på Damien Rice.


Och för övrigt, något att visa för brorsan.


Av Eve - 6 februari 2009 17:15


Ibland önskar jag verkligen att jag kunde spela gitarr. Att jag hade fortsatt på musikskola, där jag gick för så många år sedan nu. Men det blev aldrig så, vilket jag ångrar lite när jag ser videon nedan.



Av Eve - 6 februari 2009 15:51


Det går inget bra med skrivandet. Har väl drabbats av skrivkramp eller nåt. I alla fall skyller jag på det. Fast å andra sidan beror det väl på brist på motivation. Borde överhuvudtaget inte sitta hemma och försöka skriva, jag hittar bara på en massa annat. Slösar bort min tid. Ångesten börjar komma krypande, har en inlämning idag som vägrar bli bra, jag har ingenting att skriva, helt enkelt för att jag inte har upplevt särskilt mycket i mitt liv och därför inte har något att skriva om. Sen har jag en inlämning på söndag som jag inte börjat på än. Så otroligt korkat att skjuta upp allt till sista stunden, men samtidigt så typiskt mig.


Sen är det ju så, hittar en massa annat som är roligare att göra än skolarbete. Fastnade här igår. Hittade ett par favoritserier. Tyvärr var inte alla färdigskrivna och inte uppdaterade på ett tag... Nåväl, var nog lika bra det, kanske kan tvinga min hjärna att bli på skrivhumör istället.

Av Eve - 5 februari 2009 13:43


Förmiddagen har spenderats med att skriva frågor inför måndagen. Lite trist att vi bara är två, hade varit skönt att vara fler, men det är en trevlig person iaf. Kom in på det här med inlärning, och jag funderar en del på om jag kanske inte skulle blivit lärare istället, är intresserad av ämnet, det här med olika inlärningsstilar/inlärningskanal och ur minnet fungerar och olika minnestekniker och studietekniker. Fast samtidigt skulle jag inte passa som lärare, har inte tålamodet för det. Nåväl, vet iaf vad jag ska prata om under mina fem minuter på presentationstekniken :)


De närmaste dagarna ska spendars med att skriva. Ska försöka undvika alla distraktioner, men vet ju hur det brukar gå. Böcker har aldrig varit så bra som när man har annat att göra. För att inte nämna det faktum att jag kan spendera timmar framför datorn utan att vara riktigt säker på vad det är jag har gjort. (Vardags)Flykt (försvarsmekanism)? Eller lathet.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards