Alla inlägg under april 2009

Mos

Av Eve - 14 april 2009 22:00


Suttit större delen av eftermiddagen & kvällen med en inlämningsuppgift som tydligen skulle in i morrn (fick reda på det idag, trodde det var först på torsdag den skulle in). Men nu är den klar, likväl. Det tog sin lilla tid dock. Kan bara konstatera att jag hatar geberbalkar och triangellaster. Bläsch. Och trött blev jag av det hela, kändes som om hjärnat skulle börja strejka mitt i allt ihop. Men lite sömn ska väl förhoppningsvis råda bot på det hela.

Av Eve - 13 april 2009 22:26


- The Golden Army


En film helt i min smak. Eller vad sägs om en film som:


- inte är verklighetstrogen för fem öre

- innehåller en omogen, stor, röd man med en stor pistol och med en flickvän som blir till eld när hon blir arg

- en fiskliknande, översmart sak

- ett tyskt spöke i robotkostym

- ett gäng alver med eget språk, som de dock är lite oregelbundna med att tala. Har man ett eget språk, varför då prata engelska med varandra? Det är väl bara onödigt, det textas ju ändå för oss andra.

- en barndomssaga som blir till verklighet (okej, inte direkt en av mina barndomssagor men ändå).

- läskiga tandféer

- en fylle-gråt-mildscen mellan fisken och den röda saken till sliskig musik. Nästan så man blev tårögd. Nästan.

- en oövervinnerlig armé på ca 4 900 gyllene soldater (slöseri med guld?)

- kungligheter i massor. Och ett par tvillingar, med tvillingband. Telepati är bara början...

- Och sen förstås, en uppbyggnad inför en tredje film. Vore ju slöserig att bara göra två, så att säga.


Fast okej, X-men är kanske bättre ändå...

Av Eve - 13 april 2009 19:12


Hemma i JKP igen. Inte för att det känns som hemma än, inte på långa vägar. Tog inte alls lika lång tid för Luleå att kännas som hemma. Och andra sidan är möjligheterna att åka hem till Skövde härifrån något större så det kan vara det. Alltså det faktum att jag åker hem för ofta och inte hunnit "bo in" mig här ännu. Nåväl, har ju ett år till på mig iaf, innan jag ev måste säga upp lägenehten, så det hinner väl bli hemma det med.


En vän ringde tidigare i eftermiddags för att säga adjö, utifall att båten skulle få för sig att sjunka (hon skulle på Ålandskryssning). Återstår bara att hoppas att båten inte sjunker, vore ju trist för henne att bli våt. Och att ingen slänger henne överbord, så hon måste simma till Åland. Kan bli jobbigt det.


Resten av kvällen ska spenderas med att skriva klart en inlämningsuppgift, göra lite yoga samt ev se en film, om det hinns med. Packa upp vore kanske en bra idé det med.

Av Eve - 12 april 2009 17:48


Ingen höjdardag igår, brorsan blev magsjuk natten mellan lördag/fredag och det verkade smitta av sig på mig så det blev ingen fika med S :(. Låg och sov halva dagen istället, av och till mellan två och halv sju, sen upp för att trycka i mig ett par mackor och sen i säng igen. Vet inte riktigt vad det var, mådde bara illa och var trött, men mycket mer blev det inte av det. Och idag mår jag mycket bättre. Kanske bara behövde sova ut?


Suttit och spelat Sims annars idag, inte precis världens bästa idé när jag borde sitta och rita rent skissen samt skriva klart inlämningsuppgiften. Men jag ju tid på mig i morgon också tänker jag, och skjuter upp det. Får ju passa på och spela när man är hemma menar jag :)


Blir fullt upp i veckan igen (som vanligt), inlämningsuppgifter hit och dit, tal som borde räknas och instuderingsfrågor som borde göras. En bok som måste läsas och en läslogg som behöver skrivas. Och nångonstans så vet jag ju hur det brukar gå... Har ju helgen på mig att skjuta upp allt till...

Av Eve - 10 april 2009 09:22


Börjat morgonen med att julstäda, alltså burit ner den adventsljusstake jag hade i mitt rum i förrådet. Av någon anledning verkar den alltid glömmas bort när morsan julstädar och plockar ner allt annat. Men julen varar ju fram till påska eller hur var det nu?


Annars blir det mest till att plugga idag förhoppningsvis. Vilket innebär rita slänter och gissa sig till hur man ska göra, samt skriva lite på kognitions-uppgiften. Vore bra om jag hann så mycket som möjligt så jag kan få lite ledigt de andra dagarna. Men jag känner mig själv så jag tvivlar på det...

Av Eve - 9 april 2009 11:30


Rapporten är färdigskriven och inlämnad. Var klart med den halv tolv idag och hade fått ihop mina 2 000 ord. T.o.m med 100 ords marginal. Läste igenom den en sväng, men inte särskilt noggrant eftersom det bara kändes som något jag kunde skrivit som 10-åring (samma låga nivå på språket och utan någon röd tråd i det hela). Förhopningsvis var det bara som det kändes. Var även iväg en sväng till skolan i morse och skannade in mina mekanikberäkningar och lämnade in dem. Riktigt stolt över att jag lyckades med det, oteknisk som jag är (okej, så det kanske inte är så svårt att hantera en scanner, göra om bilderna till pdf-er och sätta ihop dem till ett dokument men ändå. Det funkade, alltså hurra!). Och jag blev godkänd på extrakursen (visserligen inget VG utan bara G men ändå) utan kompletteringar.


Nu blir det några dagar ledigt, nån form av påsklov, då det blir en tur hem igen. Visserligen inbegriper ledigheten ett stort behov av att rita slänter (och gissa sig till hur man gör eftersom herr A vägrade berätta det för oss), läsa en bok, göra några mekanikberäkningar och skriva ett inlägg till Kognitionskursen (extrakurs nummer 2) om skillnader mellan män och kvinnor (skillnader i hjärnan). Men det ska nog lösa sig. En fika med nån kompis ska väl också kunna gå att få in nånstans i schemat...

Av Eve - 8 april 2009 16:03


Lång skoldag idag egentligen, men vi skippade sista föreläsningen, så kom hem tidigare. Satt och diskuterade tvillingar och hur de blir till på rasten i mekanikföreläsningen, och huruvida Olsens är enäggs eller tvåäggs. S hävdar att de är tvåäggs, vilket verkar konstigt då de ju är jättelika. Men tydligen hävdar de att de är tvåäggs, och de borde ju veta. Är dock inte säker på hur vi gick från mekanik med ramverk till tvillingar, koppligen däremellan är något oklar.


Kvällen ska spenderas med att plugga, skriva rent mekanikuppgiften samt rapporten. Ev baka bröd också. Och diska, blev inte av igår. Gårdagen spenderades med att skriva labbrapport samt skjuta upp allt annat och börja titta på tredje säsongen av House. I think I'm addicted.

Av Eve - 6 april 2009 22:28


Ska också lära mig dansa så :p

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards