Alla inlägg under april 2009

Av Eve - 6 april 2009 17:10


Kommentar: Så är även momentet till höger om 1,5 feberfritt (37,5 kNm). (signerat herr Karlsson).

Konstaterande: Här på tekniska högskolan kallar vi areor för integraler för att det låter mycket finare (signerat ovan nämnda föreläsare, fritt tolkat av mig).

Irritationsmoment 1: Portfolion som var ivägen när jag cyklad till/från skolan.

Irritationsmoment 2: En pms-ig herr Andersson som sa att vi var dumma när vi frågade honom om slänter. Samt vägrade svara på våra andra frågor men glatt svarade på alla andras. Idiot.

Frågor: Vad heter den manliga motsvarigheten till pms? Kan man steka gröt? Hur långa ska slänterna vara? Vilka höjdkurvor ska vara kvar? Vad säger man till nån som påstår att man är dum när man frågar för att man inte förstår?

Godkänt: Deluppgift 2 i SIK-kursen (woho, bara två uppgifter kvar som inte är rättade än).

Underkänt: Första rituppgiften i byggfysiken (haha, snacka om hjänsläpp, har angivit måtten i cm istället för mm, samt hittat på ett eget mått som inte har nån som helst koppling till ritningen. Stackars AC som rättat det)

Väder: Vårigt

Lunch: Macka och risifrutti (kolhydrater och rent socker i massor. Nyttigt. Eller inte.)

Mellanmål: Havrekligröt med massor sylt (mer kolhydrater och socker)

Planerade kvällsmat: Tacos (för fjärde dagen i rad. Ombyte dödar eller hur var det nu?)

Oro inför morgondagen: Krock mellan två grupparbeten, dvs ett labbrapportskrivande och ett fadderföretagsmötesgenomgående. Osäkert vilket som har högst prioritet

Nya bok: Vädermakarna

Onödiga information: Ovanstående lista

Av Eve - 5 april 2009 20:21


Saker man skulle kunna göra en helg i april (så man slipper göra det i nästkommande vecka):


- skriva klart ett utkast till en rapport

- rita klart en tomt med tillhörande hus

- räkna klart en inlämningsuppgift i mekaniken samt cykla ner till skolan för att rätta den

- börja skriva på första inlämningsuppgiften i kognitions-kursen

- vara ute i det fina vårvädret


Eller så kan man spendera helgen med att läsa en bok samt se på hela andra säsongen av House. Jovisst.


(Lupus)


Helgens ord får sägas vara pancreas (bukspottkörtel). Så nåt har jag ändå lärt mig.

Av Eve - 3 april 2009 15:45


Lycka är att kunna sitta med öppet fönster en vårdag i april. Låt solen värma ryggen, och lyssna på fåglarna som sjunger, bilarna som åker förbi på vägen utanför och grannen bredvid som också har fönstrena öppna. Ytterligare en anledning varför jag inte vill bo inne i en storstad, att bara höra trafikens brus om man öppnar fönstret, eller bara känna lukten av avgaser. De bilar som kör förbi nu stör inte, det är en stadig ström, men långt ifrån någon trafikstockning, och de är inte för många, tvärtom tillräckligt lagom för att utgöra ytterligare ett trevligt bakgrundsljud. Inte ens bussarna stör.


Det här är min favorittid på året. Våren, när de första blommorna kommer upp ur jorden, de första tussilagorna, de första krokusarna och de första snödropparna. När de första knopparna slår ut på träden, de där första dagarna när man kan byta från vinter till vårjacka. När det är kallt på morgonen men blir varmt framåt dagen. Innan det är tillräckligt varmt för att gå barfota, men det är möjligt att sitta i t-shirt/linne och sola mot en vägg. Sommaren är aldrig tillräckligt bra för mig, den är för varm, för regnig, för krävande. Våren har min kärlek.

Av Eve - 3 april 2009 13:23


Fortfarande kvar: The Feast of All Saints, Mörker, ta min hand, Waking up Sceraming. Utöver dessa då:


Merlins återkomst - Deepak Chopra. Precis börjat läsa, börjar i dåtid då kung Arthur besegras av sin son Mordred. Förflyttas sedan fram till nutid då två pojkar hittar Melchior (Merlins lärling) förvandlad till en trollslända och två poliser hittar en död man med bruten nacke som påminner om Merlin. Troligen är det han, då den döde mannen rymmer ut abulansen.


Sagan om Elenien Tredje boken: Safirrosen - David Eddings. Bhelliom är hittad, ärkeprelaten död och en ny ska väljas, kyrkostaden hotas av invaderande här och Martel med följer flyr mot Zemoch. Fantasybok.


Imperiets dotter: Barbaren - Raymond E Feist, Janny Wurts.  Även detta en fantasy, men annolunda från alla de där, ge sig ut på en resa för att leta reda på något/förstöra något. Inga ringar förekommer, inga magiska stenar och inga förtrollade svärd. Än så länga iaf. Däremot någon sorts varelser som påminner om förvuxna myror som kan prata. Och spinna siden.


Kleopatras kam - Maria Ernestam. Tre vänner startar ett företag som går ut på att de ska hjälpa folk bli av med sina problem. Sen får de en förfrågan de inte hade räknat med, en kvinna vill att det ska hjälpa henne och döda sin man.


Under den evigt blå himlen - Anders Widén. Första delen av tre om Djingis Khan. Vad som hände innan han föddes, alltså vad hans fader åstadkom, och om hans uppväxt.


Det är så tråkigt att bara läsa en bok i taget :P



Av Eve - 2 april 2009 21:12


Jo, det var kanske smart att sluta med tennisen trots allt. Se bara vad våldsamt det kan gå till under en match (? vad gör tränarna på planen?). Eller kanske inte. Tror inte ens jag stukade foten under den tid jag spelade. Snubblade över bollar gjorde jag väl en del, men det är inte alltid så lätt när man backar bakåt och inte har ögon i nacken. Saknar den tiden lite, vi hade rätt kul på träningarna med F, jag, M, D och E.

Av Eve - 2 april 2009 17:58


Det har varit en grå dag idag. Vädermässigt solig och riktigt vårväder, men inombords grå. Jag önskar jag vore annorlund, att jag kunde byta personlighet och liv helt plötsligt och bli någon annan. Det vore ingen större förlust om jag bara försvann.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards