Alla inlägg under maj 2009

Av Eve - 20 maj 2009 18:43


Satt och pluggade en sväng i skolan idag, 3,5 h för att vara exakt. Kom ett ordentligt åskväder nu på eftermiddagen, regnet stod som spön i backen och cykelbanan var översvämmad, det lilla som gick och se genom fönstret iaf. Var ett bra stället att sitta och plugga på för övrigt, blir nog och sitta där ett par dagar till. Får mycket mer gjort där än om jag skulle sitta hemma.


I morgon blir det dock till att sitta hemma och plugga. Räkna mekanikuppgifter troligen, en vecka kvar till tentan nu. Får väl se hur det går, om som det låter så ska det inte bli så svårt, utan det kommer liknande uppgifter som de vi räknat på föreläsningar och i inlämningsuppgifterna. Så det är väl mest att repetera hur man räknade dem. Byggfysiken är värre, så mycket och komma ihåg där.

Av Eve - 18 maj 2009 16:58


Sista föreläsningen idag, inte långt kvar nu till "sommarlovet". Lov och lov är väl att ta i och kalla det, jobbar ett par veckor. Men har väl iaf ca tre veckors ledighet i sommar, så jag ska inte klaga. Det kunde varit värre. Redovisning i morgon, vi improviserar lite. Allvarligt, det finns inte speciellt mycket att säga om hur man räknar ut golvarean. Så 3 min får vi knappast ihop. Men det får lösa sig iaf. Sen blir det till att skriva labbrapport, ser inte fram emot det alls :( Men, men det måste göras.

Av Eve - 17 maj 2009 22:32


Tillbaka i JKP igen då. Varit en rolig helg, middag med släkten i fredags för att fira brorsan, trevligt och mycket skratt blev det, de tre systrarna tillsammans brukar innebära en hel del skratt, särskilt när de råkar vara något trötta. Om någon nån gång skulle tycka jag är galen så kommer det från mammas sida :)


Lördag innebar en lugn dag, käkade en sväng på kvällen med S och drog sen vidare till E i Hentorp för lite festande. Två nya ansikten, annars idel bekanta, men det är trevligt det med. Blev en del eurovisiontittande, även om större delen av oss inte var så jätteintresserade. Hoppade även studsmatta, och även om vi skrattade och ramlade mer än vi hoppade. Farligt det där, L trillade av mattan rätt in i en buske, men klarade sig utan skador. Blev ingen utgång för oss, vid tolv när rösträkningen var avklarad och Norge vunnit, så kändes det som det var lite för sent. Sen råkade undertecknad få i sig lite för mycket, så det blev en tidig hemgång, via buss vid kvart över ett. Självklart hade jag glömt nycklarna, så ringde och väckte pappa, vilket inte var så jättepopulärt.


Mådde ändå hyfsat i morse, med tanke på hur mycket sängen snurrade när jag gick och la mig igår. Har tagit det lugnt idag, läst lite och ritat klart en ritning, varit ute två korta promenader med hundarna. Och dödat myror när jag kom hem, trodde jag blivit av med de jävlarna men icke. Myrgift bör inhandlas snarast.

Av Eve - 15 maj 2009 08:51


Så var man ett år äldre då. Bara 43 år kvar till pensionen, borde kanske ta och önska mig en rullator till nästa år, så man förberedd så att säga. Eller 43 år, det är ju en evighet. Så gammal som min ena moster är. Inte för att hon känns gammal, men 43 år är inte heller så gammalt. Men det är länge, då har man hunnit med en del. Så har nog en hel del kvar att uppleva innan pensionen.


Önskar dock jag slapp åldersnoja. Alla verkar ha det som jag känner, iaf de som vill ha barn, allt ska hända nu, nu, nu. I morgon är det försent. Vet inte vad det är som gör att vi blir sådana, vad vi matas med i media kanske? Ett perfekt liv innebär villa, volvo, vovve, ett par ungjävlar och ett jätteroligt jobb med hög lön och en bra karriär. Lägg på det ett par designerväskor och allt är så jävla perfekt som det kan bli. Och vi andra då? Sluta stressa mig, jag vill ha barn, men inte nu. Och jag vet varför det är bättre att skaffa barn när man är ung, mindre risk för komplikationer för barnet och lättare att bli gravid etc. Plus att man finns kvar längre när barnen blir gamla (förhoppningsvis). Men ändå, jag orkar inte stressa över det. Ignorerar min oro, och stressar över skolan istället. Det är något konkret som går att göra något åt. Och slutar stressa över något som ligger ett par år in i framtiden.

Av Eve - 14 maj 2009 23:00


Suttit och kollat på andra delfinalen, ingen låt som satte sig direkt, men det blir väl så när man gör en massa annat samtidigt, som att diska och packa. Dock extremt sugen på att strypa programledarna, mer enerverande personer får man leta efter. Var dock ännu värre i tisdags, men allvarligt, hur jävla svårt är det att trycka på en knapp?


Varit på studiebesök på en betongfabrik idag. Intressant, till viss del iaf, fick lite repetetion inför tentor och så på fakta om betong. Efter det så blev det en kort sväng in på rusta innan jag och B tog bussen hemåt. Fick se lite nya delar av Jönköping iaf, har inte varit nere vid solåsen förut.


Annars så har jag mest varit trött hela eftermiddagen, hjärnan stängde av där vid tretiden nån gång och går just nu på knapp halvfart. Får ta och gå och lägga mig snart och vila upp den. Blir många timmar pluggande nästa vecka om det blir som planerat.

Av Eve - 13 maj 2009 22:04


Det börjar dra ihop sig nu, två veckor kvar till tentorna. Omotiverade var det här. På något sätt ska det gå, det gör det alltid, men vägen dit är snårig och tråkig. Och otroligt frustrerande. Inte vidare lyckat då om ens morsa ringar mitt i frustrationen och ska höra hur det går. Är det någon annan än familjen så försöker man ju ändå vara trevlig även om man helst skulle vilja lägga på luren i örat på personen. Är det familjen så är det fritt fram att vara otrevlig, svara enstavigt eller bara vara tyst och vänta på att samtalet ska ta slut. Ingen känner mina sämsta sidor lika bra som min mamma.


Duschade ikväll, kändes som om jag inte hade något hår kvar. Finns inget hår att krama ur vattnet, det finns helt enkelt inget där längre där det fanns förut. Och det torkar nästan så fort jag kliver ur duschen. Sjuk känsla det där. Nöjd är jag dock, än så länge iaf. Alltid trevligt att få komplimanger i skolan också :)


Det finns inte mycket mer och säga, allt är redan sagt en gång. Födelsedagen närmar sig och tiden börjar rinna ut. Tiden rinner ifrån mig och jag står kvar och fattar inte vad som händer. Ju äldre jag blir desto fortare går det och snart finns jag inte längre kvar alls. Inte ens ett ögonblick i evigheten.

Av Eve - 12 maj 2009 20:11


Tror jag har hittat mig en ny favoritfrisör. Eller, en tredjefavorit, förstaplatsen delas av Marre och Marlene, men den ena bor i norr och den andra i Skövde och det är skönt att ha någon på närmare håll. Hursom helst, håret är kort och det känns jätteovant, tar nog ett tag och vänja sig. Men jättenöjd är jag och priset var mer än överkomligt (330 kr). Och trevlig och duktig tjej som klippte, väldigt mån om att jag skulle vara nöjd.



Av Eve - 10 maj 2009 22:15


Jätteskönt väder ute idag, även om det var en aning blåsigt. Var ute och gick en sväng, upp mot rosenlund till. Mysigt att gå runt bland villorna och radhusen och FB:husen, mysiga små gator, en smal trottoar, och så lugnt så lugnt trots att det inte var långt från huskvarnavägen. Behöver det, behöver de där små promenaderna ibland, allt blir så mycket bättre då.


Annars går jag och velar, från början var det ju tänkt att jag skulle plugga utomlands till hösten i trean, men nu vill jag inte längre. Typiskt mig att vara helt inställd på något och sen plötsligt ändra mig. Utan synbar anledning. Men plötsligt så trivs jag så bra här, vill läsa de kurser som går under den perioden, älskar min lägenhet och älskar omgivningen där den ligger, allt är så vackret såhär på vårkanten. Hur skulle jag då någonsin kunna åka ifrån det? Sen skulle allt bli så mycket enklare, inte behöva fixa med någonting och ha gott om tid att ta tag i det här med ex-jobb. Men får väl se, kanske ändrar mig igen. Känns lite dumt att slänga bort en sådan chans, kommer knappast några fler framöver.



Vill åka till Italien, satt och kollade upp bussresor på förmiddagen idag. Går en 9 dagars tur ner till Toscana som lät härlig (förutom priset då förstås, nånstans mellan 6-7000, vilket är mycket när man är student, och då var det många utflykter som ev. tillkommer, plus middagar och så). Sen vore det ju en fördel om jag hade nån att åka med också.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards