Alla inlägg under augusti 2009

Av Eve - 18 augusti 2009 21:11


... eller så här ren har inte min ugn varit sen jag flyttade in. Om man är klanting nog att råka tappa en form med lax, upp och ner på, när man ska ta ut den ur ugnen, kan man lika gärna passa på att rengöra ugnen ordentligt. Synd på formen som sprack dock, och laxen som gick förlorad. Sånt matslöseri.

Av Eve - 15 augusti 2009 20:51


Tre resväskor, en ryggsäck, en ikea-papperskasse och en väska. Mitt bagage och jag flyttar ner till JKP igen i morgon. Dock för ev. återkomst nästa helg till Skövde igen, men det återstår att se. Det mesta av bagaget får dock stanna där nere tror jag, lite svårt att få med det på tåget. Ska bli skönt med lite miljöombyte dock.


Annars verkar det som om ljuset håller på och återvända, trots att vi går mot mörkare tidare. Efter ett samtal med V i torsdags och en fika med S idag, känner jag mig inte längre lika ensam. Problemen kvarstår, men verkar mycket mindre, inte lika stora och viktiga. Inget livshotande och inget som kräver omedelbar och total flykt. Än försvinner jag inte bort.


J och SG kvarstår som problem, men det får lösa sig allteftersom. Tystnad kan inte alltid vara en lösning, och ibland måste man våga. En liten stunds lycka kanske kan vara värld den smärta den medför. Bättre att ha vågat än aldrig levt på riktigt. Flest dumheter vinner, eller hur var det nu? Och en komplimang är alltid en komplimang, oavsett från vem den kommer.


(rubriken syftar på Terry Pratchetts böcker om skivvärlden)

Av Eve - 12 augusti 2009 17:37


Jag sluter mig, drag mig inom mitt skal, och låter det vara så. Om det ändå är meningen att jag ska vara ensam, varför då inte isolera sig själv, för att förenkla saker och ting. Det finns ett skydd i ensamheten, även om det samtidigt är påfrestande.


Det är mörkt nu, och jag drömmer om flykt, drömmar om att bara dra. Inte lämna en adress, bara packa ihop det viktigaste i hemlighet, hitta en lägenhet nånstans långt härifrån och börja om på nytt. Vara isolerad på ett helt nytt säga. Byta mobilnummer, säga upp kontakten med alla jag känner och med min familj, låta dem leva sina liv själva och slippa mig.


Men jag vet att det bara är en fantasi som inte kommer bli verklighet. Det ljusnar alltid så småningom, även om det känns mörkt nu, och det blir allt svårare att upprättahålla illusionen, att låtsas vara någon jag inte är. Men att erkänna vem jag är vore som ett be om ensamhet.


Ty ensamhet är en sjukdom, något vi alla fruktar. Men ibland är det lättare att vara sjuk i fred, tills man blir bättre. Och blir man inte det, så är det väl meningen att det ska vara så.


Jag låter det vara, och väntar på ljuset.

Av Eve - 9 augusti 2009 22:44


Nevermind är jag och Anna i Vh:s korridorer, två svartklädda tonåringar, en blond och en svarthårig, en omgiven av vänner och en osynlig. Förenade genom en gammal och en ny kärlek.


Razorblade Romance är en kall, snöig vinterdag i februari. Jag, Ida och M ses igen efter ett längre uppehåll. Ett besök inne i en skivbutik som inte finns längre, ett bord i mitten med rea-skivor.


System of a Down är jag sittande i J:s knä, en snöig vinterkväll i januari, när solen fortfarande sken även om molnen började ansamlas på himlen och känslan av att något inte riktigt var som det skulle började infinna sig. Men i de ögonblicken var allt perfekt, vi var unga och natten full av löften.


Bleed Well är jag gående på grusvägen uppe i Luleå påväg mot skolan, på det som kallas vår, en solig morgon när fåglarna kvittrar och luften är fylld av vårdofter.


I wish I had an angel är jag och Cim i Vh:s korridorer utanför engelskasalen, precis mittemot där glaset vid trappan börjar, vi står vid bänken och pratar. Så mycket som kunde ha varit som det aldrig blev något av.


En del av mitt hjärta är jag, S och Tony påväg hem till henne från stans i hans gamla volvo.


Don't Bore Us, Get to the Chorus är skolresan vi gjorde ner till Frankrike, när min freestyle dog och jag fick låna Rebeccas cd-freestyle. I vårt rum med två våningssängar, jag i nedre, hon i den andra övre och Åsa och M någonstans därinne också. Innan behovet av att växa upp blev för stort.


Hum hum från humlegården är jag och Johanna sittande på läktaren/bänkarna vid ena paddocken på ridskolan väntande på vår att vår ridlektion ska börja. Solen gassar, dammet yr i paddocken och det kommer bli svettigt och jobbigt att rida, ingen skugga där inte.


tenacious d - Tribute är jag, S och V hemma hos W, en sång bara för mig, innan allt gick åt h-vete, innan jag och V nästan blev osams och innan jag insåg vad han var, och när jag fortfarande trodde. En sjuk och konstig höst, men Jag, S och V, de tre musketörerna höll tappert ihop, ända till början av nästa år då inbördeskrig utbröt.


Jolene är jag som dansar omkring i min lägenhet uppe i Luleå, sent en vardagskväll och bara inte kan få nog. Men det är också Johan på Krikelins uteservering med nygjord tatuering. Med blont hår och de blåaste möjliga ögon, förkroppsligar han oskulldsfullheten, vad han än har gjort.



 

Av Eve - 5 augusti 2009 00:45


Han bjöd på te, mjuka pepparkakor och ugnsvärmda bullar, korvmackor och en gnutta whisky. Ett glas mjölk, en nystädad lägenhet och ett nyklippt hår som gjorde mig knäsvag. Plötsligt var vi tre år tillbaka i tiden, och allt som fanns kvar var tystnad och en miljon tankar som for genom mitt huvud när det inte borde ha funnits några tankar. En miljon tankar, men inte ett ord kom över mina läppar, skratt istället för tårar och en önskan om att människor var tankeläsare. Att behöva förklara något som är så uppenbart, vad tar de mig för egentligen?


Och jag vill tillbaka till norrland igen, att inte känna någon, snö och is där jag passar in, vit som snö och kall som is, utan egen vilja och egna intressen och initiativ. Fem minuter i samma rum, och jag är inte värd kläderna jag bär, inte ett ruttet lingon. Jag reduceras till någon som inte är värd att slösa syre på, en som aldrig har upplevt något, som inte har något intressant att berätta, som slösar bort sitt liv på att ha tråkigt. Och alla frågor, som om statusen kommer genom dem, som om det handlar om att visa hur mycket bättre han är än mig, allt han har som jag saknar.


Det är inte värt det. Jag stänger bara av, flyr in i mina tankar och tiger ihjäl allt som någonsin funnits mellan oss och hoppas att det är tillräckligt. Omger mig med tystnad och om inte det räcker, så flyr jag på riktigt, jag sticker härifrån. Jönköping kanske inte är Luleå men det är bättre än ingenting. Bättre än att kastas ner i en grop av glödande kol igen.

Av Eve - 1 augusti 2009 19:22


Kom hem igår igen efter fem dagar i ett mysigt Rättvik bland tusentals och åter tusentals bilar, skräpmat, ett antal cider/öl och en del solsken. Men för att ta det från början:


Måndag: Efter lite om och men och besök såväl hos S:s mamma för att vattna blommorna som på statoil för att tanka och coop för att ta ut pengar kom vi iväg till sist, vid halv tio. S körde hela vägen, duktig som hon är. I & M satt i baksätet och höll lådan hela vägen, I gjorde det iaf. Tror aldrig jag har träffat nån som pratar så mycket, och då ska gudarna veta att varken S, J eller M är några tysta personer. Vädret höll sig hyfsat bra, och blev bättre ju längre norrut vi kom. I Örebro stannade vi och käkade lunch, sedan blev det ett antal rökpauser för storrökarna i baksätet också utefter vägen, när vi andra två kunde sträcka lite på benen. Väl framme i Rättvik tog det en halvtimme att komma in i själva stan, tänk sådan bilkö det kan vara till en sådan liten stad. B&B:t hittade vi efter lite letande, lite cirkelkörande innan vi frågade och fick vägbeskrivning.
















Efter att ha installerat oss på rummet så gick vi en sväng neråt centrum, för att kolla in stan, käka lite och ta ut lite pengar. Resten av kvällen spenderade vi sittandes utanför huset i glada, nya vänner sällskap. Träffade på ett par i 40/50 års åldern, som sedan adopterade oss/blev adopterade av oss och blev Morsan och Farsan med oss alla. Icke att förakta. Klockan var väl tre innan de sista av oss (jag och I) kröp i säng, det var inte kul att sitta ute längre när det började regna tyckte vi.


Tisdag: Dagen började med att jag gick upp tidigare än behövt, eftersom jag trodde klockan ringde (när det eg. var grannens). Efter en morgonpromenade med I, som inte heller hade vett att sova längre, var det frukostdags, sen blev det ett vårdcentralsbesök för S med en påföljande antibiotikakur, och så var det slut på hennes roliga för den här veckan. Men hon höll tappert ut ändå, och vägrade åka hem.


Efter att ha sovit en sväng på förmiddagen (i mitt & I:s fall), knatade vi ner till stan för att käka lunch och gå och kika lite på marknaden, efter det så fick vi följa med morsan och farsan i deras bil en sväng på cruisingen. Det tog ca fyra timmar för oss att åka ett varv runt lilla Rättvik, mesta av tiden stod vi förstås still dock. Både jag och M blev redigt solbrända, påminde lite om övergödda tomater där ett tag. Sådant man inte känner när man sitter i en bil sådär.


 


Kvällen blev sen ganska lugn, morsan & Co drog ner till stan för att kika lite mer på bilarna, med jag satt kvar med B som kom förbi en sväng, och senare med grannarna rätt över korridoren. Trevligt det med dock.


Onsdag: Frukost igen vid nio, sen blev det en tur bort till shoppen för att köpa oss varsin CCW-t-shirt, vilka dock var slut i alla större storlekar, så I fick beställa en. Jag och M fick dock varsin S. Blev sedan en sväng ner till stan igen. När S vaknade upp så blev det en sväng ner till centrum, för att käka lite, och gå och kika på lite annat. Efter att ha hittat en lila bil med jättehäftig lackering kände vi oss nöjda och drog oss tillbaka till borden igen, för att umgås lite med grannar och dyl.


Det blev en sen kväll, och alldeles för mycket att dricka för vissa, vilket resulterade i en halvtimmeslipande, ett antal kärleksförsäkringar, en klocka som slog fem, en tur runt knektplatsen och ett delande av sängar då personen inte vågade sova överst i sin våningsäng. Som positivt för kvällen kan dock nämnas att det blev en bra avslutning på drickandet, personen ifråga var omgiven av bra vänner, det spelades gitarr, och det är alltid bra att gråta ut lite. Vad är väl ett par borttappade timmar mot det?


Torsdagen: Råkade någon sova bort halva dagen, frukosten hoppades nogsamt över, någon var allmänt otrevligt och gick inte upp förrän vid tre. Lunch intogs på närmaste ställe, det började regna och partiet drog sig tillbaka för kvällen tidigt, efter att en av dem spenderat ett par timmar med att läsa lite. I försvann dock iväg på egna äventyr. Lite bil hanns även med att framföras av de två nyktra (förhoppningsvis) personerna i sällskapet, och dessa höll sig skyndsamt på vägen utan att köra i diket.


Fredag: Dags att åka hem, I & M var fördigpackade innan frukost, jag och S strax efter. Vid tio var vi iväg, och den länga förden hem anträddes. Inga bilköer så långt ögat kunde skåda, inte de första milen iaf. Lunch intogs välavvägt på samma ställe som på uppfärden, chafför byttes en bit efter Örebro, och chafför nr 2 (jag) fastnade självklart i en bilkö, vilket gjorde oss en aning försenade. En bilolycka, singel såg det ut som det lilla vi såg, men vad som hänt vet vi inte. Till sist var vi hemma i Skövde, och folk droppades av allteftersom, efter att inte ha utbytt några nummer, men likväl glada och nöjda.


Jag tog knappt tjugo kort, M säkert en bit över hundra. De flesta dock på bilar kan tilläggas, människan visade sig vara upp över öronen förälskad i BelAirer. Det har varit ett par roliga fem dagar, trots att S var sjuk och inte kunde/orkade vara med som det var planerat från början. Ev. blir det en repris nästa år, men i nuläget är allt extremt osäkert. Blir till att smälta den här veckan nu, vila kroppen, öronen och lungorna, och bara glida ner i nuet och finna sig själv igen, när brummet från motorerna har tystnat och luften inte längre är fylld av bensinångor.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards