Alla inlägg under september 2009

Av Eve - 21 september 2009 22:37


Tiden har bara försvunnit ner i ett djupt svart hål idag, förstår inte vart dagen tog vägen riktigt. Började dagen med tre timmar excel och kalkylering, vilket faktiskt gick över förväntan, nästan klara och förstås nästan hälften av vad vi gjort, vilket får ses som ett bra resultat. En snabb lunch, lite räknande på reglar och lite intressanta perspektiv på vatten.


Efter det, en cykeltur hem då jag höll på att krocka med allt och alla (två killar på cykel, en bil och två småungar på sparkcyklar), alldeles för många minuter i telefonkö till ComHem och en (för en gångs skull) trevlig telefonperson, som löste problemet på någon minut och livet kändes genast lite lugnare.


Sedan lite mer räknande, för hand den här gången, lite velande med olika isoverskivor, lite förvirring rörande vilket dag det var och alldeles för mycket tid framför datorn, och jag ser fram emot ännu en kväll då jag inte kommer i säng före tolv, och max sex timmars sömn.

Av Eve - 20 september 2009 16:26


För det mesta är jag nöjd med de syskon jag har (två bröder). Men ibland, ibland önskar jag att jag hade två systrar istället. Som igår, när eftermiddagen spenderades i sällskap av systrarna vimsig (mamma med sina två systrar) och systrarna lövträd (kusinerna). Må så vara att systrar kanske bråkar (iaf när de är yngre och bor ihop), men de står också varandra mycket närmare. De gör saker tillsammans på ett annat sätt, de ringer varandra för att prata om hur livet är och för att prata av sig när de har problem. Det verkar på något sätt mer självklart för dem att umgås med varandra. Eller så uppfattar jag det iaf.


För övrigt kan tilläggas att pappa gömde sig i källaren i går eftermiddag. Tydligen blev det lite för mycket kvinnotjöt för att han skulle känna sig bekväm. En 9 månaders unge gjorde väl inte direkt saken bättre. Dock glömdes han bort lite, när alla satt sig till bords för att äta, uppstår frågan "är det någon som sagt till pappa?". Vidare vid kaffe/efterrätten, "är det någon som sagt till Lasse?". Och "du har ju två kaffekoppar moster, ska du sitta på två platser? Jo jag tänkte det, fast Lasse kan ta min, han fick ju ingen". Ibland är det inte lätt när ens fru bara har systrar...


För övrigt funderar jag på att låsa in minstingen (lillebrorsan som fyllde 18 för ett tag sen). Eller tvinga honom att bli nykterist och aldrig gå på stan ensam i mörkret. Eller gå ensam i mörkret över huvud taget. Ibland suger det att vara äldst och överbeskyddande, som när man inser att "lillskiten" blivit myndig och faktiskt får göra som han vill.

Av Eve - 20 september 2009 12:34


Sitter och flyttar över musik från en dator till en annan via ett usb-minne. Troligen inte den bästa metod som finns, men teknisk inkompetent som jag är så är det det bästa sättet jag känner till. Dock verkar dator två och usb-minnet inte riktigt komma överens, vilket gör att inte alla låter kommer in, men det går lösa sig på något sätt. Planen är att ha allt klart till nästa fredag, om gamla datorn åker på återresa till Skövde, och nya datorn får en ny stationär plats, (soffbord och köksbord är inte mycket till nytta när de är datorockuperade). Om nu allt vill funka då förstås...

Av Eve - 17 september 2009 14:27


Sitter och skiver ihop en ansöka, där jag berättar om vad jag vill jobba med i framtiden och lite till. Eller snarare, jag skrev ihop en liten text, en 15 min text, som jag nu inte orkar med att läsa, eftersom allt jag skrivit känns dumt. Å andra sidan har jag känner jag inte den person jag ska skicka iväg det till, så det kanske inte spelar någon roll. Men tanken på att någon annan ska läsa det jag skrivit känns inte direkt upplyftande just nu. Fast det är väl som det brukar vara.


Vad jag vill jobba med i framtiden, det är ju en fråga det också. Ibland är jag stensäker på att det här är helt rätt för mig, att det verkligen är inom den här branschen jag vill jobba, och jag har koll på vad jag vill jobba med mer specifikt. Andra dagar känns allt bara fel, jag kan ingenting och kommer aldrig att kunna få jobb, eftersom det inte känns som det kommer finnas några, för en byggingenjör som mig utan erfarenheter och kontakter. Och jag undrar om det här verkligen är rätt för mig, kanske borde jag läsa till lärare istället? Jag är intresserad av allt som har med minnet att göra och därtill kommer ju även en del inlärning. Och jag tycker om att prata om det, att berätta för människor hur det borde göra för att lära sig på ett bättre sätt. Men samtidigt tror jag inte jag har tålamodet att bli lärare, att förklara samma sak om och om igen för folk som inte fattar. Så jag vet inte. Men jag kommer väl underfund med det så småningom... 

Av Eve - 16 september 2009 17:47


En stor del av dagen har spenderats med att skriva klart inlämningsuppgift fyra. Vi började strax efter åtta i morse, satt i två timmar och skrev, gick på föreläsning, och satt sen och skrev en och en halv timme till. Som vanligt tog det längre tid än vad vi hade tänkt oss, men det är som det burkar vara. Klar blev den iaf, och riktigt vacker med två egengjorda bilder, tack vare A. Men tröttsamt, särskilt som S skrev andra halvan av tiden, och jag tenderar att bli en aning rastlöst om jag inte är den som skriver. Men det är ju alltid bra att turas om menar jag.


Eftermiddagen har spenderats med att skriva lite till, svarat på instuderingsfrågorna i ekonomikursen, på datorn eftersom det går mycket fortare än att skriva för hand. Även om jag och Word inte alltid kommer överrens om hur det ska funkar med numrering och dylikt.


Och nu känner jag mest för att gå och lägga mig och sova, men det är kanske lite tidigt än... Hade för övrigt stora problem med koncentrationen på föreläsningen, lyssnade kanske på vad han sa 30 % av tiden, resten spenderade jag med att fundera över vad jag skulle kunna skriva för examensarbete och 1,5 år. Känns visserligen skönt att jag har lite idéer, men borde kanske ändå se till att koncenterar mig mer på föreläsaren nästag gång...

Av Eve - 16 september 2009 14:26
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Eve - 15 september 2009 22:39



I morgon tänker jag vara frisk, så det så. Jag har tröttnat på att vara sjuk. Mår inte speciellt dåligt, bara förstat timmen på morgonen innan jag kommer igång, och ett par timmar på kvällen då jag hostar eftersom det börjar reta i halsen plötsligt, bara sådär. Men det är tråkigt att vara sjuk, så i morgon är jag frisk. Och cyklar till skolan igen, även om det börjar bli lite kallt på morgonen sådär. Tyckter det var kyligt när jag gick till bussen igår, lär bli ännu kallare att cykla. Men jag har det inte värre än någon annan så jag ska inte klaga.


Fått en massa flash-backs till Luleå-tiden de senaste dagarna, en person på föreläsningen påminde till utseendet om Jonas, tyckte jag såg phösar-Sara häromdan, ser framför mig hur vi satt på biblo-caféet och pluggade, och flamsade, L som fick sina ryck och började äta papper för att hon var uttråkad, Sandra och den lilla ungen, att kunna all vid namn. Att vandra utefter regnbågsallén och förbanna att det var så långt att gå ändå bort till c- eller f-huset. Att gå genom kulvertarna om det var dåligt väder och slippa regn och rusk, att sitta i gelbe och äta och slippa springa runt hela skolan och leta sittplats, att veta hur mikrovågsugnarna fungerar då alla ser likadana ut. Att åka till Kvantum och handla, åka in till stan och gå utefter gågatan, åka ner till yoga-studion en gång i veckan och verkligen få slappna av.


Jag har varit i JKP i mer än ett år nu, tiden går alldeles för fort. Fortare och fortare, ju äldre jag blir. Om två år är jag färdigutbildad och ska börja jobba, kan inte ens föreställa mig det. Jag är inte tillräckligt mogen för att ha ett "riktigt" jobb. Jag menar, jag kan ju ingenting? Hur ska jag hinna lära mig allt jag behöver kunna på bara två år till, varav ett halvår troligen utomlands och ett annat med att skriva ex-jobb? Men det löser sig väl, har folk innan mig lyckats med det så, så ska det väl gå.


Av Eve - 14 september 2009 20:02


Studietekniksföreläsningen var riktigt bra och väldigt inspirerande, känner hur huvudet är fyllt av drömmar och planer, och även om vissa moment kändes en aning panikframkallande så var det också väldigt inspirerande. Utlandsstudier känns mer aktuellt än någonsin, att få se att annat land och lära känna deras system och kunna jämföra med vårt eget, byta miljö och våga prova något nytt. Osäkert vart i nuläget, har gått från Rumänien, till Mexiko eller Singapore eller Australien, till Spanien eller Belgien. Men det är lite tid till att fundera på det och innan dess blir det till att utnyttja distansavtalslagen. Telefonförsäljare från ComHem är bra på att snacka. Men bindningstid på 12 mån känns lite jobbigt om jag sticker utomlands till nästa år.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards