Alla inlägg under november 2009

Av Eve - 22 november 2009 23:11


 

Plockat fram adventsljusstaken inför nästa helg (då jag visserligen inte är i JKP men mysigt att komma hem till iaf).


'  

Julpyntat (Nej, jag tycker inte det är för tidigt. November är en tråkig månad, och slutet på den mår bra av att livas upp. Och julpynkt funkar utmärkt till advent).


 

Bakat...


 

... lussekatter. (Som blev riktigt goda trots hälften så mycket saffran som i receptet och att hälften av vetemjölet byttes ut mot lantbrödsmjöl då vetemjölet tog slut).

Av Eve - 22 november 2009 20:00


Småtittat lite på Kalla Fakta i reklampauserna i Top Model, och jag blir chockad över det jag ser, vilken vidrig syn Älvsbyhus verkar ha på sina kunder, förstår inte hur de kan med att stå och försvara det i tv så. Har haft en del kontakt genom skolan med ett annat företag som tillverkar småhus, som dock är betydligt mindre, och de är måna om att vårda sina kundrelationer, inte alls av enbart osjälviska motiv, det är så att kunder föder kunder och speciellt för ett mindre företag blir det extra viktigt för att nå ut till nya kunder att ha nöjda tidigare kunder.


Det sätt som Älsvbyhus beter sig på är inte bara omoraliskt och vidrigt, det är också otroligt korkat. Det förstår ju uppenbarligen inte vad de förlorar på att handla så i anseende och utbeblivan kunder, det faktum att Kalla Fakta gör ett program om dem borde ju få en klocka att ringa tycker man, men inte då. Hur ett sådant företag kan överleva är för mig oförståligt, husköp är en lång process där bra relationer med sina kunder är en förutsättning, eller så har jag i alla fall fått det beskrivet för mig av folk med insikt i branschen.


Älvsbyhus ger hela småhusbranschen dåligt rykte och jag hoppas att någon i ledande befattning på företaget inser hur idiotiskt deras beteende och ser till att företaget börjar behandla sina kunder med respekt. Att hus inte alltid blir perfekt byggda är i sig inte bra, men sådant man får räkna med ibland, men då ska företaget fan i mig se till att åtgärda felet utan protester och ersätta kunden för eventuella skador som uppstått p.g.a felet.


Att bete sig som Älvsbyhus är omoraliskt, vidrigt och rent ut sagt idiotiskt p.g.a den badwill de drar på sig och alla presumtiva kunder de förlorar. Skärpning!

Av Eve - 21 november 2009 22:28


Spenderat dagen med att sova längre än planerat, handla lite mat och insett hur dyrt saffran är, pluggat byggprocessen vilket innebär miljö- och kvalitetssäkring, fastighetsekonomi och juridik och besiktningar m m. Undvikit att läsa i en bok för att jag var rädd för att fasta, och istället hittat en annan bra. Livet gör inte många knop nu, men ändå rinner tiden undan alltför fort. För morgondagen finns det tusen planer, många timmar plugg, städande av lägenheten och bakande av lussekatter, ev. lite julpyntning och utöver det saker jag skulle vilja göra, som att läsa eller göra något annat onyttigt. Nu blir det nog att se om någon gammal film. 

Av Eve - 20 november 2009 23:28


Armen gör fortfarande ont, starkt vaccin det där tydligen. Solen har tittat fram under dagen, känns som det var år sedan man såg den sist, november skulle inte kännas lika hemskt om det fanns lite mer sol och lite mindre regn. Men nån månad måste väl alltid vara den sämsta. Efter att ha sett klart Idol väntar jag nu bara spänt på att grannen ska skruva ner musiken så att jag kan gå och lägga mig. Ofta brukar det hända lagom till tolv, men känns lite osäkert den här gången. Förhoppningsvis inser han att det finns folk som vill gå och lägga sig tidigt, även om det råkar vara fredagkväll. Ytterligare en anledning till att flytta ut på landet? I helgen blir det annars till att plugga, eftersom jag fått alldels för lite gjort i veckan då jag har spelat sims, läst och sovit istället. Vilket jag hade velat gjort i helgen, men jag får skylla mig själv, som man bäddar får man ligga eller hur det nu var. Inte för att jag bäddar, är jobbigt (och onödigt) när man har loftsäng.

Av Eve - 19 november 2009 20:37


- positiva: slapp redovisa under byggprocessen, tjejen som satt bredvid gjorde det istället. Kändes därför som det varit en bra idé att gå på lektionen. Och jag hade faktiskt tänkt rätt på de flesta av uppgifterna, känns bra inför tentan. Som det verkar kommer den bestå av flervalsfrågor. Trevligt värre.

- onda: armen värker efter vaccineringen igår. Tydligen är inte jag den enda, alla som jag pratat med har samma problem, H som vaccinerade sig i tisdags kände sig riktigt krasslig igår, J&L som tog igår hade båda riktigt ont i armen etc. Var dock ett bra beslut att gå till sjukhuset, då J&L stått och köat i två timmar (varav en timme ute i regnet!) för att få sina sprutor.

-idioti: att lägga sig och sova på dan. Vaknade upp kvart i fem av ett sms från S som frågade om jag skulle komma på infomötet (som skulle börja klockan fem). Blev dock knappt tio minuter försenad så det får ses som positivt. 

- mat: värmd pirog till lunch, te och mackor när jag kom hem från skolan. I morgon blir det till att masa sig iväg till affärn och köpa mat, börjar eka tomt i kylskåpet och frysen nu.

- pluggande: dåligt täcker väl in det ganska bra. Något att se fram emot i helgen då, göra allt det som jag inte fått gjort i veckan.

Av Eve - 18 november 2009 18:49


Varit iväg idag och vaccinerat mig mot grissjukan. Efter att ha stått i kö en timme, så var det över på en halv minut,   inte ens ett plåster fick jag :( Dock bra att de hade reserverat tid för oss studenter bara, tror det är ännu mer människor på vårdcentralerna, någon sa att de hade använt 900 doser i går på Rosenlund, (de hade eg. räknat med 300), men vet inte om det stämmer. Nu blir det bara till att hålla sig frisk i två veckor så vaccinet hinner verka, sedan ska jag väl klara mig. Och det ska väl inte vara så svårt, har ju klarat mig till nu utan att bli sjuk, och resten av familjen är ju vaccinerade sedan länge (tre i riskgrupper och en vårdpersonal).Får hoppas jag slipper biverkningar nu bara, själva sprutan gjorde inte speciellt ont, men det värker lite i armen nu. Blir det inte värre än så, så är det ju skönt.

Av Eve - 17 november 2009 21:36


Det är vad dagen har varit. En skitdag rent ut sagt. Istället för att plugga har jag spelat Sims och läst klart en bok, istället för att gå till sjukhuset och vaccinera mig har jag suttit hemma och latat mig. Det värsta är att det inte bara drabbar mig, som det brukar vara i vanliga fall, utan även kanske mina gruppmedlemmar, även om vi inte hade det uttalat klart om vem som skulle göra vad när det gällde ritningarna. Visst, jag har väl för all del fått ihop det av mitt som skulle skrivas, men ritningen sket sig, p.g.a att vi slarade bort lite papper. Så, slutsats den här dagen sög. I alla fall sett till samvetet och självdisciplinen. Nästa tisdag blir det till att masa sig iväg till skolan så jag får någonting gjort.

Av Eve - 16 november 2009 18:57


Spenderat dagen med att lyssna på en något förvirrande föreläsare om fastighetsekonomi samt mäta i en pdf-fil och rita upp ritningen i CAD utifrån pdf-filen. Och konstaterat att man inte är på hugget klockan fem en eftermiddag när man sitter kvar för att man slutar vid sex... Visserligen är sista lektionen mer eller mindre frivillig, genomgång ca en timme och sen sitter vi och jobbar och frågar läraren om hjälp om vi behöver. Tillhör dock en av dem som behöver (hjälp) så det är lika bra att sitta kvar.


I morgon blir det till att sitta hela dagen här hemma och plugga, skriva om träväggar, leta i AB04 efter passande paragrafer och kanske läsa lite om fastighetsekonomi, eller någon annna skojig del av kurslitteraturen i byggprocessen. Nej, jag ser inte fram emot det. Men det är ett nödvändigt ont, så det är bara att le och gilla läget. Jag har ju valt det själv trots allt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards