Alla inlägg under november 2009

Av Eve - 16 november 2009 08:33


Nackdelen med att ta en helg ledigt och åka hem är att det blir till att gå upp tidigt (halv sju) på måndagsmorgonen för att skriva om träväggar och försöka gissa sig till hur syllen ska vara dimensionerad (just det sistnämnda går väl inte helt bra). Å andra sidan, det är skönt att vara ledig också. Till helgen blir det dock till att göra skolarbete. Satsar helhjärtat på 50 timmar (dock inklusive föreläsningar) skolarbete den här veckan. Troligen skiter det sig redan i morgon, om jag känner mig själv rätt. Självdisciplinen är väl sådär nuförtiden. Eller har så snarare varit ändå sedan jag började plugga på universitet/högskola. Annat var det när jag läste på Komvux (för att inte tala om gymnasiet). Skoltrött kanske?

Av Eve - 15 november 2009 20:48


Varit seg idag, utan egentlig anledning, med tanke på hur jag drack igår (tre glas, innan 10 och efter det bara vatten) lär jag ha varit i stort sett nykter när jag gick och la mig. Var kul att träffa V igen, även om det var långt ifrån en av de roligaste kvällar jag haft. Saknade S där, men vet inte om hon hade gjort så mycket skillnad egentligen. P:s närvaro drog väl kanske ner feststämmnignen lite också, vad vet jag. Stelt inledning, trött avslutning. Det fanns väl höjdpunkter men i stort sett kände jag mig bara gammal och tråkig. Jag bidrog inte mycket till stämningen heller, försökte väl bara låta bli att dra ner den, och undvika att känna mig utanför. Lyckades inte speciellt bra med det sista, en stor del av kvällen kände jag mig bara som tredje hjulet under vagnen.


Att gå ut innan tio är ju inte heller världens bästa idé, även om det är billigt. Musiken kom inte igång förrän tjugo över och folk började inte strömma till på allvar förrän vid tolv. Istället för att ha kul kollade jag på klockan var femte minut och önskade att tiden kunde gå fortare, funderade över om trägolven var svårstädade, hur högt det var i tak och försökte uppskatta det med hjälp av folks längd, funderade över vad lokalerna använts till innan det blev nattclub, funderade över hur jag någonsing tyckt det var kul att gå ut. För jag hade inte kul. Och så vitt jag minns så brukade jag ha det. Jag vet inte vad som har ändrats, om det är det faktum att jag blivit gammal och tråkigt eller vad det är.


Men på samma sätt spelar det ingen roll, insåg jag. Jag är nöjd med att  vara tråkig, nöjd med att heller sitta hemma och kolla på Idol eller se en gammal film, istället för att hänga på uteställen, stöta ihop med en massa fulla, äckliga människor och desperat försöka ha roligt. Jag är tråkig och nog fan tror jag att jag är stolt över det.

Av Eve - 14 november 2009 13:44


Kom hem igår till ett vitt Skövde, snötäckt mark och snötäckta träd. Men i Jönköping kunde det minsann inte snöa. En omgjord hall, med möra tapeter. På frågan om varför de valt mörka och inte ljusa svarades "vi hade ju ljusa förut, men inte hjälpte det till att göra det ljusare härnere. Så varför kämpa emot, det är lika bra att köra med mörka tepeter". Men snyggt blev det iaf och det kan ju alltid göras ljusare med lampor. Nu ska bara golvet fixas.


Idag har vi flängt runt en sväng, köpt godis på Grahns, ficklampa på Clas Ohlsson, hårspray på ÖB och fönsterfilm på Colorama, så nu blir det lite mer insynsskyddat i lägenheten, känns som det behövs efter trädet de högg ner, som låg utanför mitt fönster. Blir till att sätta upp det när jag kommer ner igen i morgon.


Ikväll däremot bär det iväg till V i M-stad för att fira att hon blir en dag äldre än igår (och ett år äldre också för den delen). Blir nog trevligt.

Av Eve - 12 november 2009 17:54


Luleå:

Soloppgang 08:03
Solnedgang 14:26


Jönköping:

Soloppgang 07:41
Solnedgang 15:52


Ifall någon funderade på varför jag flyttade från Luleå alltså (eller snarare hoppade av utbildningen där uppe och letade reda på en bra på närmare håll). Förstår inte hur jag överlevde november i det mörkret. Eller jo det gör jag, svaret stavas SNÖ. Tror vi hade snö hela november, även om december var en dålig månad snömässigt sett. Man står ute med mörkret då, snön gör mycket till. Men ändå. Å andra sidan kan det vägas mot att det blir en helt annan sammanhållning bland eleverna när alla befinner sig så långt hemifrån, och man kan ha mycket kul i mörker och snö. Sen kan man ju se till det faktum att civillingenjörer har bättre lön och känns mer prestigefullt än högskoleingenjör. Likväl, även om jag saknar Luleå ibland är jag ändå nöjd med mitt val. (Soluppgifterna kopierade ifrån yr.no, bästa vädersidan so far).


(och för övrigt, enligt nämnda vädersajt kommer det i Jaén (se bild), där jag ev. kommer plugga nästa höst (om det blir utlandsstuider för min del och jag kommer dit jag vill nu) vara runt 20 grader i morgon (på dagen)... Nåt att se fram emot.


 

Av Eve - 11 november 2009 21:31

Spenderat kvällen med att leka lite med håret nu. Är sugen på att klippa mig, det känns som det är alldeles för långt i   bak och går inte och göra så mycket med (det faktum att hårsprayet är slut gör väl inte saken bättre). Lyckades dock få lite ordning på det nu, ska bara orka/hinna göra det på morgonen också, har inte direkt pengar till att klippa mig just nu.Funderade ett tag på att ta saxen och bara klippa ner de delarna i bak som jag stör mig på, men nja, kanske inte världens bästa idé. Och skulle skämmas lite när jag kom till frissan nästa gång och hon undrade varför håret såg ut som det gjorde i bak. Risken att det inte blir bra är ju rätt överhängande om jag ska göra det själv.


  Lite sugen på nåt sånt här tror jag (lite svårt att bedömma det när man inte är säker på hur andra sidan ser ut). Kan ju alltid ha med det till frissan som inspirationsbild iaf, kan ju inte skada. Skulle det nu inte bli bra kan jag ju alltid ha mössa en månad medan det växer ut menar jag :)

Av Eve - 10 november 2009 21:37


Precis läst ut Sanningen om DaVinci koden. Hör till en av de personer som tycket boken (Dan Browns) var jättebra när det kom, mycket för att jag fascinerades av de dolda symboler som fanns och den verklighets och sanningsanknytning som författaren ger sken av genom att i början av boken antyda att det mesta runtomkring huvudpersonerna (byggnader, hemliga sällskap, konstverk, ritualer etc) är fakta och sanning. Vilket det inte är, inte som det framställs i boken. Det är förvrängningar, tolkningar och rena hittepåsaker. Så, om man vill fortsätta leva i tron att det som står i herr Browns skönlitterära verk är sant, bör man undvika den här boken. Och alla andra böcker och tv-program etc. som disskuterar sanningshalten i Browns bok. Det är inget fel i det, lite konspirationsteorier i vardagen har väl aldrig skadat någon? Så länge det inte går till överdrift. Och Dan Browns böcker blir inte så mycket sämre bara för att de inte är sanna, de är fortfarande spännande i vilket fall.

Av Eve - 10 november 2009 14:25


- Vädret är typiskt novemberaktigt. Regn, rusk och kalla vindar som vrider paraplyet ur frysna händer eller fläker upp det så nytta av det försvinner alldeles. Har jag nämn att jag hatar november?

- Posten har tagit bort den brevlåda som låg närmast mig (strax nedanför lägenheten) och den som jag passerar på min väg till skolan från busshållsplatsen. Att posta brev innebär hedanefter därför en omväg, eller en 5 min gångväg. Sämre service till högre pris eller var det kanske de nya utsålda apotekens måste? (Jag är skeptisk till att det blir bra).

- 2 sidor reflektion om tre vetenskapliga artiklar som ska vara klara på fredag. Ingmet suger. Schysst och ge oss två veckor och nästan inga instruktioner på hur vi ska skriva det heller. Det är ju inte alls så att det blir svårare utan tydliga instruktioner, nejdå. Idioter. (För att inte ens tala om hur meningslös uppgiften känns).

- Ont i nacken som vägrar ge sig. Vet inte varför, skyller på dålig kudde.

- Noll motivation till att plugga eller skriva meningslösa reflektioner

- Takstolsprogrammet ville inte samarbeta med oss alls, de blev för långa (takstolarna), längre än bjälklaget och det ska nog inte vara så. Tror vi iaf. Så vi fick inte så mycket gjort på den fronten.

Av Eve - 9 november 2009 20:21


Spenderat dagen i skolan med att lyssna på föreläsningar om AB04 och ABK96 (byggstandarder). Faktiskt intressantare än det verkar, himla bra med gästföreläsare och slippa monotona tråkmånsar. Och det gick faktiskt riktigt bra utan powerpoints också, se vad lite tekniken egentligen betyder när föreläsaren är bra!


Sedan upptäckte ville inte riktigt takstolsprogrammet samarbeta utan fick för sig att vi hade en fackverkstakstol, inte uppstolade. Knepigt. Blir en tur till skolan i morgon för att möte upp L&L och försöka fixa till det. Börjar dra ihop sig till att lämna in den delen snart. Ser verkligen inte fram emot nästa del, att skriva om trä. Gissa vem som åkte på att skriva om väggarna, ville egentligen ha tak men då hade B fått väggar igen och det var inte riktigt schysst. Men det ska väl gå bra, väggar kan väl inte vara så svårt, även om de råkar vara av trä. Väl?


(rubriken ett citat från föreläsningen (troligen felciterat) som hänger kvar, trots att det inte är så kul egentligen. Skyller min låg humor på trötthet.)



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards