Direktlänk till inlägg 6 december 2009

Efter solsken kommer regn

Av Eve - 6 december 2009 15:40


Dagen efter. Efter glädje följer onekligen sorg, är det inte så? Man får inte vara för glad, då går allt i kras. Det bästa är att var måttligt olycklig hela tiden. Jag ville skratta, inte bli påmind om min egen dödlighet. Ett liv är inte på långt när tillräckligt för mig, tanken på att upphöra att existera alltför plågsam för att jag ska vilja leva med den. Livet för glädjande trots sin olycka för att jag ska vilja att det ska ta slut.


Jag trodde det var över, att den tunna mur jag byggt upp mot ångesten skulle hålla, att illusionen om en tro på ett liv efter detta på något sätt letat sig tillbaka. Och med en skratt livs muren ner, rasar ner som om den aldrig funnits där och jag kastas tillbaka igen.


Jag vill inte behöva gå igenom det igen. Kvällarna när jag inte vet var jag ska ta vägen för det går inte att undfly döden, ångesten som visar upp sitt fula tryne, oviljan att acceptera att det finns ett tillstånd om innebär att inte existera, att inte finnas till. Jag är trött på rädslan, rädslan för att gå ut, rädslan för att bli påkörd och dö bara för att jag gick utanför dörren, förnekelsen av att det kan hända, när jag genar över vägen mitt framför bilar, cyklar utan cykelhjälm och går över bron trots att det kanske, kanske kan komma en stark, stark vindpust och blåsa mig av bron, över räcket och ner i vattnet där jag drunknar.


Alla min neuronkopplingar betyder ingenting, alla de samtal, alla de personer som bara existerar i mitt huvud, i mina synapser och deras kopplingar, allt det utraderat på bra en sekund. Ett liv som halvt om halvt levs inombords, en hjärna som kan skapa de mest fantastiska människor och miljöer borta på bara en sekund, som så många andra. Genier, kända och ihågkomna såväl som bortglömda, alla de där människorna som levde sina liv utan att göra avtryck i sin omgivning och de få som gjorde avtryck och lever vidare. The Show Must Go On & Come As You Are...


Känslomässig baksmälla.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

30

Av Eve - 15 maj 2017 20:28

  Känns inte som det är så stor skillnad mot 29 än. Haft en bra helg med besök av delar av familjen samt övernattning i Brösarp sön-mån. Vandring, lite spa och trerätters middag. Hundvänligt ställe så Spiridon fick vara med han också, även om han f...

Av Eve - 27 januari 2017 18:06

  En stor del av januari har redan gått, men bättre sent än aldrig. Tänkte i går köra månadsutmaningar, en grej per månad att undvika eller lägga till. Började i januari med en månad utan sötsaker, vilket har gått okej men sötsuget har inte försvun...

Av Eve - 3 januari 2017 17:45

  Efter att ha försökt prata engelska idag insåg jag hur totalt kass jag är på det. Min hör- och läsförståelse är ganska bra, men när det gäller att tala så låser det sig totalt. Visserligen är facktermer inom mitt yrkesområde något som är skitsvår...

Av Eve - 31 december 2016 17:15


      Julstädning och julpyntande, varit på julbord med jobbet, varit och kikat på handbollsem (gruppspelsmatcher, Ungern-Montenegro samt Danmark-Tjeckine) vilket var jättekul, sett Malmö Lucia på stortorget (stämningsfullt med kylslaget), var...

Av Eve - 24 december 2016 08:00

         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Another deadlock in the night med Blogkeen
Följ Another deadlock in the night med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se