Direktlänk till inlägg 31 januari 2010

Syster två

Av Eve - 31 januari 2010 12:30


Spenderat morgonen med att läsa ut Alice Borcchardts "The Siler Wolf" Började läsa den någon gång under förra året, men fastande eftersom jag inte riktigt tyckte om den. Kan inte förstå det nu, men men.


Baksidetexten ger en något missvisande bild av boken, och jag tror att det var därifrån min första besvikelse kom. Jag hade väntat mig en stark hjältinna, inte en som lät sig kontrolleras av sin grymma morbror. Men efter läsuppehållet i den kunde jag uppskatta det och se henne som en genomarbetade personlighet med sin egen inre styrka.


Samtidigt som Regeane har sina egna problem, dras hon in i kretsen runt påven Hadrianus och de försök som förekommer att dra ner hans namn i smutsen och avsätta honom. Hennes mentor blir Lucille, påvens älskarinna, en stark kvinna som inte drar sig för något som hon anser nödvändigt, inte ens mord.


I slutändan tycket jag alltså om den, gillade de kast som kom i handlingen och kände att de flesta av dem var oväntade och tillförde något, även om vissa delar kändes en aning förutsägbara.


Jag visste inte när jag köpte boken att Alice är syster till Anne Rice. Det finns vissa likheter mellan deras sätt att skriva skulle jag säga, framförallt poesin i naturskildringar, även om Borchardt känns något mer direkt i sitt språk än Rice. Hennes kvinnoporträtt är betydligt djupgående, och hennes kvinnor är varma och medkännande, moderliga i stor mån, till skillnad från Rices ofta kalla och distanserade kvinnor. Dock saknar hon något av Rices poetiskhet och förmåga att beskriva huvudpersonernas rika inre själsliv. 


I slutändan anser jag ändå att Rices vampyrböcker är snäppet bättre. Dock innebär inte det att The Silver Wolf på något sätt var dåligt och jag ser fram emot att läsa mer av Borchardt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

30

Av Eve - 15 maj 2017 20:28

  Känns inte som det är så stor skillnad mot 29 än. Haft en bra helg med besök av delar av familjen samt övernattning i Brösarp sön-mån. Vandring, lite spa och trerätters middag. Hundvänligt ställe så Spiridon fick vara med han också, även om han f...

Av Eve - 27 januari 2017 18:06

  En stor del av januari har redan gått, men bättre sent än aldrig. Tänkte i går köra månadsutmaningar, en grej per månad att undvika eller lägga till. Började i januari med en månad utan sötsaker, vilket har gått okej men sötsuget har inte försvun...

Av Eve - 3 januari 2017 17:45

  Efter att ha försökt prata engelska idag insåg jag hur totalt kass jag är på det. Min hör- och läsförståelse är ganska bra, men när det gäller att tala så låser det sig totalt. Visserligen är facktermer inom mitt yrkesområde något som är skitsvår...

Av Eve - 31 december 2016 17:15


      Julstädning och julpyntande, varit på julbord med jobbet, varit och kikat på handbollsem (gruppspelsmatcher, Ungern-Montenegro samt Danmark-Tjeckine) vilket var jättekul, sett Malmö Lucia på stortorget (stämningsfullt med kylslaget), var...

Av Eve - 24 december 2016 08:00

         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards