Direktlänk till inlägg 31 januari 2010

Vad jag läser just nu del 3

Av Eve - 31 januari 2010 19:12


(del ett och två)


The Feast of All Saints - Anne Rice. Nej jag har fortfarande inte läst ut den, trots att det är mer än ett år sedan jag började. Har inte kommit längre än till sidan 35. Tror jag ska ha det som mål att läsa ut den under sommaren. Eller kanske under tågresorna mellan JKP och Skövde.


Historien om Sverige Från Islossning till kungarike - Herman Lindqvist. Intressant att läsa om vår historia, och annorlunda från att läsa rena historia/faktaböcker.


Moment 22 - Joseph Heller. En av de där böckerna man bara ska ha läst eftersom uttrycket är känt. Dock lite rörig, massa namn och livshistorier att komma ihåg.


Isebel - Anders Rayner. Omslaget såg intressant ut. Dock inte riktigt kommit in i den, ingen historia jag vill läsa känns det som. Får se om jag orkar läsa ut den. Just nu känns det inte så.


Tusen strålande solar - Khaled Hossein. Älskade ju "Flyga drake" så då kändes det ju som ett måste att ge sig i kast med hans andra bok också. Återigen Afghanistan, men nu en berättelse om två kvinnor och deras liv under talibanstyre. Dock fastnat en aning, får se om det släpper om ett tag och jag läser ut den. Måste bara komma igenom följande kapitel.


Edelcrantz förbindelser - Malte Persson. Precis börjat läsa, men verkar vara en härlig bok, med ett speciellt uppstyltat språk och en sirlig humor.


Fanny eller den sanna berättelsen om Fanny Hackabout-Jones öden och äventyr - Erica Jong. Började läsa denna i sommras, men fastnade. En underlig bok med en underlig humor, trots att den är rätt hemskt så ler man ändå åt den. Enligt devisen "allt som kan gå åt helvete går åt helvete och mer därtill".


Den enda segern - Jan Guillou. Ytterligare en bok i Hamiltonserien, det börjar dra ihop sig nu. Har egentligen inte så mycket kvar men fastnat i partiet där uppdraget är i stort sett slutfört och bara hemkomsten är kvar. Dock känns det som om något hemskt kommer hända. Vilket det kommer, men det är kanske i nästa bok det.


Sagan om klanen Otori Över näktergalens golv - Lian Hearn. Också en bok som jag fastnat i, känns som om det kommit till ett avgörande parti och jag kan inte komma förbi det.


Målet för februari är att läsa ut tre av böckerna, för att minska ner högen lite. Nån måtta får det ju vara, nio är lite för många. Dock endast Edelcrantz förbindelser som känns lockande just nu. Kanske lika bra, med tanke på att jag eg. har annat att göra än att läsa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

30

Av Eve - 15 maj 2017 20:28

  Känns inte som det är så stor skillnad mot 29 än. Haft en bra helg med besök av delar av familjen samt övernattning i Brösarp sön-mån. Vandring, lite spa och trerätters middag. Hundvänligt ställe så Spiridon fick vara med han också, även om han f...

Av Eve - 27 januari 2017 18:06

  En stor del av januari har redan gått, men bättre sent än aldrig. Tänkte i går köra månadsutmaningar, en grej per månad att undvika eller lägga till. Började i januari med en månad utan sötsaker, vilket har gått okej men sötsuget har inte försvun...

Av Eve - 3 januari 2017 17:45

  Efter att ha försökt prata engelska idag insåg jag hur totalt kass jag är på det. Min hör- och läsförståelse är ganska bra, men när det gäller att tala så låser det sig totalt. Visserligen är facktermer inom mitt yrkesområde något som är skitsvår...

Av Eve - 31 december 2016 17:15


      Julstädning och julpyntande, varit på julbord med jobbet, varit och kikat på handbollsem (gruppspelsmatcher, Ungern-Montenegro samt Danmark-Tjeckine) vilket var jättekul, sett Malmö Lucia på stortorget (stämningsfullt med kylslaget), var...

Av Eve - 24 december 2016 08:00

         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards