Direktlänk till inlägg 6 april 2010

Young and restless

Av Eve - 6 april 2010 21:33


Jag är färdig med mina två städer, Skövde och Jönköping. Det känns som om det är dags att dra vidare snart. Var vet jag inte. Jag vill inte bo i någon av städerna, Skövde har för många jobbiga minnen och personer som fortfarande bor kvar där, Jönköping vet jag inte riktigt vad jag har emot. Har bara tröttnat på stan. Är ju ingen panik med att komma på nåt heller, blir kvar här året ut, sedan blir det Monterrey i Mexiko, och efter det återigen en viss tid i Skövde. Sedan beror det ju mycket på var jag får jobb. 


Problemet är att jag inte är riktigt säker på var jag vill. Jönköping känns för litet, Göteborg eller Stockholm för stort. Och Sverige erbjuder bara ett begränsat antal stora städer (Jönköping är Sveriges tionde största), samtidigt som jag egentligen inte vill bo alltför långt bort ifrån Skövde och vänner och familj där. 


Men jag vill bort. Börja om på nytt, gå på nya gator och se nya platser som jag inte sett förut. Andas annan luft och se ut över andra vattendrag, andra vyer och andra landskap. Andra lägenhetsväggar och en annan utsikt genom lägenhetsfönstret. 


Och jag känner mig på något underligt sätt utanför, som om jag inte har fattat något som alla andra fattat, eller kommit till ro som alla andra verkar ha gjort. V med pojkvän har precis köpt bostadsrätt i Skövde, S med pojkvän ett radhus en bit utanför och SB har bostadsrätt i Skövde sedan flera år tillbaka, L ny hyresrätt och en ny liten familj med nyfödd dotter. Och jag förstår det inte, varför är de kvar?


Varför vill någon bo i Skövde? Jag får bara inte in det i min hjärna, för mig skulle det vara ett nederlag att bosätta mig i Skövde. Och varje dag bli påmind om mina misslyckanden från förr i tiden, alla mina dumheter och all osäkerhet jag upplevde under skoltiden där. Så jag vill inte tillbaka. Jag vill bort, men jag vet inte riktigt var. 


Men samtidigt är det i Skövde jag har alla mina närmaste vänner, de som har hängt med i några år och som jag står allra närmast. De vars liv jag vill vara en del av, men jag vet hur svårt det är när avståndet växer och jag ser hur min relation till många av dem försämrats, först sedan jag flyttade till Luleå och sedan till Jönköping. Och det skrämmer mig, för det vitnar på något sätt om hur ensam jag egentligen är. Men att bo i Skövde är inget alternativ, inte för en längre tidsperiod än absolut nödvändigt. Jag måste bort därifrån så är det bara. Den staden hämmar min utveckling och får mig att må dåligt. 


Så efter examen bär det av, men jag vet ännu inte var...

 
 
anniz

anniz

7 april 2010 16:13

Jag kommer stanna vid din sida så länge du vill ha mig som vän :-)

http://magyarisch.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

30

Av Eve - 15 maj 2017 20:28

  Känns inte som det är så stor skillnad mot 29 än. Haft en bra helg med besök av delar av familjen samt övernattning i Brösarp sön-mån. Vandring, lite spa och trerätters middag. Hundvänligt ställe så Spiridon fick vara med han också, även om han f...

Av Eve - 27 januari 2017 18:06

  En stor del av januari har redan gått, men bättre sent än aldrig. Tänkte i går köra månadsutmaningar, en grej per månad att undvika eller lägga till. Började i januari med en månad utan sötsaker, vilket har gått okej men sötsuget har inte försvun...

Av Eve - 3 januari 2017 17:45

  Efter att ha försökt prata engelska idag insåg jag hur totalt kass jag är på det. Min hör- och läsförståelse är ganska bra, men när det gäller att tala så låser det sig totalt. Visserligen är facktermer inom mitt yrkesområde något som är skitsvår...

Av Eve - 31 december 2016 17:15


      Julstädning och julpyntande, varit på julbord med jobbet, varit och kikat på handbollsem (gruppspelsmatcher, Ungern-Montenegro samt Danmark-Tjeckine) vilket var jättekul, sett Malmö Lucia på stortorget (stämningsfullt med kylslaget), var...

Av Eve - 24 december 2016 08:00

         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards