Direktlänk till inlägg 11 augusti 2010

Ty vi har satan själv som lärare

Av Eve - 11 augusti 2010 18:35


Såg faktiskt fram emot att börja skolan igen. Efter en jobbig vår var jag ordentligt trött på skolan och ville mest spy på alltihop. Men de senaste veckorna har jag börjat se fram emot att få börja plugga, gå på föreläsningar, sitta med böckerna och läsa och göra andra uppgifter.


Ända tills nyss. När jag insåg att vi måste göra om samma uppgift vi gjorde innan vi slutade, fast denna gång med en ny rapport. Gå igenom den punkt för punkt, jämföra med våra egna resultat, och göra samma arbete en gång till. Fyra, fem meningslösa timmar, för jag har redan gjort det här en gång, och vari ligger då den pedagogiska idén i det? Tråka ihjäl oss? Få oss att bli skoltrötta innan vi börjat den nya terminen? 


Och det känns på något vis som om läraren gör det här bara för att jävlas med oss. Och det värsta är på något sätt att det är 2,5 högskolepoäng det handlar om, inte ens halva kursen. Men den tid vi har varit tvungna att lägga ned på den motsvarar på intet vis hur många poäng det handlar om. 


Och jag har bara lust att ha sönder något. Eller hoppa av skiten och aldrig mer behöva se läraren. Istället blir det till att försöka bita ihop. Och så var denna helg förstörd också.


Å andra sidan, för att se det positiva i det hela, det är tur att jag skulle plugga utomlands nu, för då hade jag varit i Mexico vid den här tiden. Och det känns som om det blivit något jobbigare att fixa det därifrån. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

30

Av Eve - 15 maj 2017 20:28

  Känns inte som det är så stor skillnad mot 29 än. Haft en bra helg med besök av delar av familjen samt övernattning i Brösarp sön-mån. Vandring, lite spa och trerätters middag. Hundvänligt ställe så Spiridon fick vara med han också, även om han f...

Av Eve - 27 januari 2017 18:06

  En stor del av januari har redan gått, men bättre sent än aldrig. Tänkte i går köra månadsutmaningar, en grej per månad att undvika eller lägga till. Började i januari med en månad utan sötsaker, vilket har gått okej men sötsuget har inte försvun...

Av Eve - 3 januari 2017 17:45

  Efter att ha försökt prata engelska idag insåg jag hur totalt kass jag är på det. Min hör- och läsförståelse är ganska bra, men när det gäller att tala så låser det sig totalt. Visserligen är facktermer inom mitt yrkesområde något som är skitsvår...

Av Eve - 31 december 2016 17:15


      Julstädning och julpyntande, varit på julbord med jobbet, varit och kikat på handbollsem (gruppspelsmatcher, Ungern-Montenegro samt Danmark-Tjeckine) vilket var jättekul, sett Malmö Lucia på stortorget (stämningsfullt med kylslaget), var...

Av Eve - 24 december 2016 08:00

         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Another deadlock in the night med Blogkeen
Följ Another deadlock in the night med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se