Alla inlägg under augusti 2010

Av Eve - 20 augusti 2010 19:35


Inspirerad av det här inlägget:


 - Få ordning på min studietid. Orka plugga, inte tappa sugen efter ett par veckor. Se till att sätta mig ner och plugga, även om motivationen tryter, vilket den alltid vekar göra. Orka plugga även om jag tycker det är tråkigt och känns meningslöst. För jag gör ju ändå det här för att jag vill, och jag har ett mål med det. Och det jag lär mig ska jag ju (förhoppningsvis i alla fall) ha nytta av längre fram, när jag börjar jobba på riktigt. Men det viktigaste är nog att få in en bra rutin. Och i det här ligger det, INTE SITTA HEMMA I LÄGENHETEN och försöka plugga. För det funkar inte för mig. Nej, iväg till skolan. I slutändan är det det som krävs för att jag ska kunna koncentrera mig. Så det är slut på dumma ursäkter som att jag inte orkar, det funkar inte om det gäller jobb så då borde inte heller funkar när det gäller pluggande. 


- Komma igång med någon sorts träning. Även om det bara är promenader. För jag mår bra av att röra på mig. Och det är extra viktigt på hösten, eftersom jag vet av erfarenhet att hösten för mig är en jobbig årstid mentalt. Jag mår sämre. Och motion motverkar det. 


- Se över min matvanor. Och matrutiner. För mig funkar det bäst att planera. Det blir lättare att laga mat om jag vet vad jag ska laga. Och det blir lättare att motiveras sig att laga mat om jag vet redan innan att jag har ingredienser hemma för att laga något visst, och att det är lika bra att göra det nu innan de blir för gamla. 


- Se till att spara pengar. Således se över mina inköp. Inte köpa saker jag inte behöver. Och inte köpa mat/mackor i skolan, utan ta med mig istället. För jag behöver spara pengar till Mexiko. 


- Göra saker även om jag tycker de är jobbiga, och inte stänga in mig själv. För ibland är det jobbigt bara att gå utanför dörren. Tanken på att gå ner på stan eller åka till skolan eller åka och handla fyller mig med obehag. Tanken på att träffa på en massa främmande, eller för den delen bekanta, människor är jobbig. Men det funkar inte att stänga in sig jämt, och jag mår heller inte bra av det. 

Av Eve - 18 augusti 2010 16:15


Var riktigt seg i morse, var inte alls kul att gå tillbaka till jobbet efter att ha varit ledig i fyra dagar. Kände mig extremt omotiverad och fick nästan anstränga mig för att vara trevligt. Släppte dock ganska så fort, och lagom till förmiddagsfikat var jag glad igen. Och det hela gjordes ju inte sämre av att det bjöds på kakor. 


Sedan var ju problemet snarare att det var ont om jobb, såg ut att bli helt sysslolös först, försökte flytta runt lite men det gick inte. Till sist fick jag iaf ett städ (tillsammans med M) och efter det flöt det på, med matlådor (lite hjälp här med) och handling. Visserligen en händelselös sista halvtimma, men trevliga människor att prata med iaf så tiden gick rätt så fort. 


Var och hämtade ut ett paket med mina böcker sedan och när jag kom hem så bakade jag äppelpaj. Hade några äpplen i skafferiet som var fula utanpå, så det blev paj av dem istället. God sådan med vaniljsås. Och igår fick jag kladdkaka hos Anniz. Gott det med. 


Bara tre pass kvar att jobba nu, sedan börjar skolan igen. Första föreläsningen nästa torsdag som det ser ut nu.

Av Eve - 16 augusti 2010 14:14


Började läsa Gunnar Adler-Karlssons bok "Superhjärnornas kamp" idag. Och det känns en aning frustrerande just nu (efter drygt 50 sidor). Inte p.g.a boken i sig, än så länge är den intressant och inte alltför provokativ, utan p.g.a de tankar den väcker. Jag skulle vilja ha tillgång till vissa andra böcker, vilket jag inte har. Bl.a "Hur Homo blev sapiens" och "Den själviska genen" för att slå upp vissa saker (språkets utveckling respektive memer). Men det har jag ju inte. Den första har jag läst, men jag kommer inte ihåg allt som står i den för det, bara övergripande tankegångar och knappt ens det. Det andra har jag inte läst (men  har läst hans bok "Illusionen om Gud"). Uppenbarligen finns det en stor skillnad mellan att läsa skönlitteratur och facklitteratur. Så jag undrar varför jag envisas med att försöka läsa facklitteratur som om det var skönlitteratur. Jag skulle behöva ett antal böcker för att läsa den här boken och verkligen få ut något av den, sitta och slå upp avsnitt i olika böcker och skriva ner mina tankar. Men i brist på böcker går ju inte det. Får börja bygga upp ett eget (referens)bibliotek så jag slipper det här problemet i framtiden. Och så länge så försätter jag på det här sättet, även om det inte är bra. Orkar inte vänta på att läsa boken, vill läsa den nu ju. 

Av Eve - 15 augusti 2010 10:40


Nere en sväng i Jönköping då, dels för att köra ner grejer till jag börjar skolan om drygt en och en halv vecka, men även för att fixa lite skolarbete. Rätt så skönt att komma ner till lägenheten faktiskt. Ska packa upp lite nu, sedan käka och sedan bort till skolan för att greja med inlämningen. 

Av Eve - 14 augusti 2010 22:11


Åker ner med grejer till Jönköping i morgon. Började packa för en halvtimme sedan. Känns bra att vara ute i god tid. Ska ju hem igen emellan i vilket fall, så det jag glömmer den här gången åker med nästa, när jag åker ner igen för att börja skolan. Men känns som om jag kanske får försöka vara ute i lite bättre tid när jag åker till Mexiko till våren. Går ju inte direkt att åka hem och hämta det man glömt då...


Av Eve - 14 augusti 2010 12:09


Nej jag vill inte tillbringa dagen med att göra ytterligare en sidomannakontroll. Tycker faktiskt det räcker med en, den vi gjorde innan sommarlovet. Det tycker uppenbarligen inte min lärare. Och i skolans värld finns ingen demokrati, så dagen ska spenderas med konstruktionsteknik. Blä.


  

Av Eve - 13 augusti 2010 21:19


  Det finns dagar när ordet trött inte är tillräckligt för att beskriva ens tillstånd. Zombieaktig, på gränsen till sovande är mer på rätt väg. Skönt med fyra dagar ledigt från jobbet nu iaf, det behövs verkligen. Ska strax gå och tvätta av mig sminket, borsta tänderna och gå och lägga mig. I säng före tio en fredagskväll. Börjar bli gammal...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards