Direktlänk till inlägg 14 september 2010

Det finns dagar när hela världen jobbar emot dig

Av Eve - 14 september 2010 12:28


Just nu känns det som om det är lika bra att jag är kvar i Sverige och går klart min utbildning istället för att ta en termin utomlands. Det blir inget Mexiko, då det är oroligt i Monterrey skola avråder ifrån att åka dit. Jag vill således inte ta den chansen. Vore dumt, det kan ju hända något, även om det som är där nu inte märkt av det nämnvärt. 


Då uppkom frågan om att göra examensarbete utomlands. Men i nuläget känns inte det heller som om det kommer gå, var uppe och pratade med en lärare förut och blev något uppgiven efter det. Problemet är också lite det att jag inte vet vad exjobbet innebär, vi har inte fått några uppgifter om vad det ska innehålla och vilka krav som ställs på det, sett till val av ämne. Och jag vet inte vad jag ska göra, vad jag borde göra etc. Då är det också svårt att ta reda på om det går att göra examensarbete utomlands.


Och just nu vill jag verkligen inte förlänga min utbildning ytterligare ett halvår som jag tänkte från början. Jag vill bli klar till sommaren, så jag kan börja söka jobb och få göra något annat. Är trött på att gå i skolan just nu, och drömmer om att börja mitt liv "på riktigt", långa arbetsdagar till trots. Och jag vet inte om jag kan motivera mig själv till att komma hit igen till hösten, pendla och bo hemma hos mina föräldrar bara för att jag har examensarbetet kvar att göra. Och då känns det nästan lika bra att skita i att åka utomlands. 


Och vidare så ligger troligen en av mina kursböcker som jag beställt från adlibris och väntar på mig på mitt utlämningsstället. Adlibris  tycker jag ska gå dit och be dem leta reda på paketet åt mig, då de p.g.a tekniska problem inte kunnat skicka ut någon avi. Jättebra idé eller hur, känns ju som om det skulle gå på fem minuter att leta i genom hundratals paket. Ibland undrar man hur det tänker. Helst skulle jag velat ha boken förra veckan, men nu känns det inte som om jag kommer få tag i boken alls, då den för övrigt är slutsåld. Visserligen säljs den via skolan, men de har ett begränsat antal, och då jag trodde jag skulle få min bok har jag inte anmält intresse att köpa ifrån skolan. 


Så just nu är jag uppgiven, förbannad och besviken. Hade det inte varit så jobbigt att städa upp efteråt, hade jag slängt tallrikar, glas och koppar i golvet, för den underbara känsla av att har gjort sönder något, vilket skulle kunnat lätta frustrationen. Men det gör jag inte, utan sittter här och väntar på att klockan ska bli ett så jag kan ringa adlibris och höra hur de tänker egentligen. Och bara jag lugnar ner mig, så kan jag väl börja fundera lite över examensarbeten, och kanske, kanske löser sig det med. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

30

Av Eve - 15 maj 2017 20:28

  Känns inte som det är så stor skillnad mot 29 än. Haft en bra helg med besök av delar av familjen samt övernattning i Brösarp sön-mån. Vandring, lite spa och trerätters middag. Hundvänligt ställe så Spiridon fick vara med han också, även om han f...

Av Eve - 27 januari 2017 18:06

  En stor del av januari har redan gått, men bättre sent än aldrig. Tänkte i går köra månadsutmaningar, en grej per månad att undvika eller lägga till. Började i januari med en månad utan sötsaker, vilket har gått okej men sötsuget har inte försvun...

Av Eve - 3 januari 2017 17:45

  Efter att ha försökt prata engelska idag insåg jag hur totalt kass jag är på det. Min hör- och läsförståelse är ganska bra, men när det gäller att tala så låser det sig totalt. Visserligen är facktermer inom mitt yrkesområde något som är skitsvår...

Av Eve - 31 december 2016 17:15


      Julstädning och julpyntande, varit på julbord med jobbet, varit och kikat på handbollsem (gruppspelsmatcher, Ungern-Montenegro samt Danmark-Tjeckine) vilket var jättekul, sett Malmö Lucia på stortorget (stämningsfullt med kylslaget), var...

Av Eve - 24 december 2016 08:00

         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Another deadlock in the night med Blogkeen
Följ Another deadlock in the night med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se