Alla inlägg under september 2010

Av Eve - 13 september 2010 19:21


Resultatet av dagens skolarbete (tog drygt 4,5 h).


  


Hyfsat nöjd, och Sketch-up är riktigt kul att arbeta i, när man kan lite. Även om det inte alltid är enkelt att få saker att bli som man vill, så finns det verkligen möjligheter. Och bra att vi får lära oss det, och senare då ArchiCAD. 


I övrigt har jag varit duktig ikväll och städat badrummet. Som vanligt har jag skjutit upp det, vet inte varför det känns så jobbigt när det inte direkt tar särskilt lång tid när jag väl gör det. Det är ju inte direkt stort. 


Sedan håller jag tummarna för ett positivt besked. Vore verkligen skönt om det kan bli som jag vill den här gången. Men det är mycket möjligt att det inte blir det, och då får jag väl försöka lösa det på annat sätt. Fast det vore otroligt skönt att vara klar med skolan till sommaren...


Av Eve - 12 september 2010 21:58


Som vanligt har helgen gått fort. Fredagen spenderades med att plugga lite engelska, sedan blev det en sväng till biblioteket. Och kvällen försvann någonstans i ett töcken, sådant som händer med tiden ibland.


Lördagen var jag och E nere i stan på segelbåtens dag. Trevligt värre, och vi lyckas komma tre i ett race med trissjolle. Bra gjort, med tanke på att Elin inte seglat speciellt mycket trissjolle förut (även om hon seglat annat), och jag seglade för första gången i torsdags. Och pris fick vi också, vilket var något oväntat. Något hungriga när vi begav oss hemåt då vi inte planerat att stanna så länge. Väl hemma spenderade jag resten av dagen med att läsa. Finns inget som är så upplivande som tortyr, slagsmål och mord.


Idag har jag varit och handlat, pluggat lite, tittat på idol och lagat mat. Varit en skönt helg, men kort som vanligt. 

Av Eve - 10 september 2010 08:14



Härnäst blir det engelskaseminarium. Om jag förstår mig på hur det funkar. 

Av Eve - 9 september 2010 21:32


Föreläsning på förmiddagen, sedan jobba lite med grupparbete, vilket gick bra, blev klara rätt så fort. Dock gjorde vi väl inte överdrivet mkt jag och B, utan vi gick och fick ut våra skissbetyg (och saker vi behövde komplettera), vilket tog sin lilla tid. Inte helt nöjd med poängen, med tanke på den tid jag la ner på det, men betyget är helt okej i slutändan och det spelar inte så stor roll vilka marginaler man har. Och den kritik jag fått känns välmotiverad. 


Eftermiddagen/kvällen sen var jag och segla med E & K, vilket var riktigt kul. Och något blött. Satt fram i fören, och först var jag torrast av alla, bara för att sedan, när båten fick lite fart, bli nedskvätt. Och då jag inte hade några regnbyxor på mig, så hade jag våta fläckar i bak på byxorna. Men det var det värt. Och många skratt blev det. Synd att det var sista gången för i år, hade varit kul att hänga på någon mer gång. Men kanske blir dans istället på tisdag.... Avslutade det hela med äppelkräm och drinkar hemma hos dem. Och nu blir det till att skriva ihop något bra stycke om min utbildning och framtida examensarbete så jag kan skicka iväg det och få svar på hur det blir till våren. Lättare att planera saker då om man vet var man ska s.a.s. 

Av Eve - 7 september 2010 23:12


Vissa planer har ställts på ändan, beslut måste tas och jag gillar det inte. Vissa saker jag sett fram emot verkar inte bli som jag vill. Men jag tror ändå att jag har bestämt mig. Ibland är feghet ingen dålig egenskap och kanske, kanske tar det bort ett halvår, kanske inte. Inget är definitivt, och jag grubblar även om jag ändå inte kan göra något just nu. Och kanske är det därför jag hela tiden lagt till mina kanske och förhoppningsvis, för att jag innerst inne kände att det kunde bli så. Jag vet inte. Men ska försöka prata med henne så fort som möjligt och se vad det blir av det. En del av mig funderar på om det kanske är ett tecken, att det inte är någon idé. Men det känns på något sätt som om det här är en chans jag borde ta. Jag vet inte. Jag får omvärdera mina val, funderar vidare och jag ska försöka sluta grubbla för ikväll så jag kan sova, men just nu går hjärnan på högvarv så det är svårt. 

Av Eve - 7 september 2010 15:55


Drömde underliga drömmar i natt om kidnappningar och hus med konstiga planlösningar, där man fick klättra genom fönster för att komma till terassen/uteplatsen. En aning underligt när verkliga personer blandas med fiktiva personer också, som om inte drömmen var bisarr nog innan. 


Annars suttit på föreläsningar mellan 8-15. Först byggteknik, helt okej och sedan installationsteknik vilket var otroligt segt. Föreläsaren är otroligt seg när han pratar så allt tar dubbelt så lång tid. Hade varit bättre om det hela hade gåtts igenom dubbelt så fort, speciellt som mycket kändes som repetition, då vi gått igenom delar av det på byggtekniken tidigare. Men satt stoiskt kvar hela tiden ut, till skillnad från rätt många andra. Vet inte om det gav något direkt men ändå.


Annars är jag stressad, har mycket jag måste göra framöver och ta tag i, i regel saker som jag finner jobbiga. Men jag får göra det bästa av situationen, även om det är jobbigt. När det väl är gjort så är det över. Och på något vis, så är det viktigaste ändå att det blir gjort. Och att jag kommer iväg till våren. 

Av Eve - 6 september 2010 08:52


Haft en skön helg hemma i Skövde. Gosat med hundarna, pluggat engelska med Anniz (hon pluggade matte) och blivit bjuden på mat och bakat äppelpaj. Om en stund blir det till att bege sig till skolan och se vad det blir av den här veckan, börjar nog bli lite mer att göra nu framöver. Även om den här läsperioden som tur är ser ut att bli betydligt lugnare än de två föregående. Otroligt skönt. Och så blir det till att försöka få tag i två lärare för att fixa lite saker jag inte är godkänd på. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards