Alla inlägg under oktober 2010

Av Eve - 19 oktober 2010 10:08


Dagens tentalåt:



Kändes väl sådär annars, har jag lite tur blir jag godkänd, men det känns långtifrån säkert. För många frågor som jag är osäker på, eller gissade på. Men som sagt, med lite tur så. 

Av Eve - 18 oktober 2010 22:06


Det är underligt. Men troligen en bidragande orsak till att jag bloggar. Så fort jag skriver att jag mår dåligt, så mår jag bättre. Som inlägget innan nu. Eller det här. Som att jag har fått det ur det och känslan genom att ha försatts i text upphört att existera i mitt inre. Jag är inte mycket för att prata om hur jag känner (saker som är jobbiga ska förträngas, inte pratas om...), men istället funkar det utmärkt att skriva ner det. 

Av Eve - 18 oktober 2010 21:32


Tenta i morgon bitti då. Vet inte hur det känns inför det riktigt, något nervös och inte helt säker att jag verkligen har koll på det. Samtidigt som jag just nu skiter lite i vilket. Varit något låg sen i eftermiddags, och det har inte precis blivit bättre under kvällen. En aning dödsångest som spökar. Och då känns tentan mindre viktigt. Just nu vill jag bara åka hem. Men på fredag är allt över, så det är väl bara att hålla ut tills dess. Och göra sitt bästa i morgon. 

Av Eve - 17 oktober 2010 22:29


Gjorde en gammal tenta i morse, bara för att inse om att ifall tentan hade gått idag så hade jag troligen inte blivit godkänd. Så tur då att den inte är förrän på tisdag. Inte för att jag pluggat som en galning idag ändå precis, istället har jag förlorat mig i en bok om Harvardsstudenter (och senare f.d studenter) i 60- och 70-talets USA (& Israel). Mycket intressantare, men det har inte precis något med Byggteknik och sådana saker som energideklarationer, utrymningsvägar och stegljudsreduktionskurvor att göra. Och fastnat för en ny tv-serie, Brothers & Sisters. Så kan det gå när man borde tentaplugga istället. Får ta itu med det i morgon igen. 

Av Eve - 16 oktober 2010 16:23


Första tentan (installationsteknik) avklarad, "bara" två kvar nu innan det är över. Varav den (troligen) svåraste, engelskan (grammatik). Tror det gick hyfsat bra, snabbt att göra gick det i alla fall, ute efter 45 min. Bara att hoppas att man når upp till de där 80 % också, men så fel ska jag nog inte ha. Dagens ledmotiv för övrigt (en välkommen distraktion i tentasalen, även om den bara hördes inne i huvudet):



Av Eve - 15 oktober 2010 10:02


Ska bege mig ner till skolan om en liten stund för att brottas med ArchiCAD. Behöver få klart skiten idag, sista lektionen med tillgång till lärare så det känns nödvändigt om inte annat. Finner det dock fascinerande hur jag kan ha lyckats glömma allt om programmet, bara för att det gått tre år sedan jag sist arbetade i det. Fascinerande och skrämmande. Kan inte tänka mig att jag glömt allt om AutoCAD om tre år. Men man vet ju aldrig.


I övrigt sitter jag och funderar lite över våren. Någon resa som utbytesstudent till Mexiko blir det ju inte. Och att bara åka iväg någonstans känns i nuläget inte akutuellt, även om det inte skulle vara några problem om jag ville. För tillfället känner jag mig bara less på att plugga och plugga och aldrig bli klar, så det känns som det är det jag siktar på. Att bli klar. Och då det i nuläget ser mörkt ut med examensarbete i Spanien eller Frankrike, blir jag nog hemma i Sverige till våren. 


Vilket för med sig att jag har lite pengar sparade, som eg. skulle gått till resan. Känns som det vore en bra idé att köpa de där sakerna jag tänkte på i två år, som en cykelkorg, blommor till fönstren och en tavla eller två till väggarna. Och sedan funderar jag över att göra en stor bokbeställning, böcker för sisådär en 1000 kr. Vilket känns otroligt frestande, nästan så att jag inte längre är besviken över att Mexiko inte blev av. Nästan. Sådana funderingar är i vilket fall otroligt mer intressanta än deplacerande och omblandande ventilation och skillnaden dem emellan. Men det hjälper mig inte att klara tentorna tyvärr...

Av Eve - 14 oktober 2010 20:24


Spenderat dagen med att plugga. Kanske lite för mycket, om nu något sådant är möjligt när man tentapluggar. Kändes en aning surrealistiskt, när jag för en kort tur ner till biblioteket, var ute i verkligheten. Som om världen omkring mig inte egentligen var på riktigt, utan bara en kuliss. Å andra sidan är det ju inte precis så att jag överanstränger mig när jag pluggar, har för tillfället ett koncentrationsspann som en sockerhög treåring i trotsåldern. Hittar en himla massa annat att distrahera mig med. Skulle eg. sitta i skolan och plugga, men det är mer bekvämt att sitta hemma. Det är varmt, bekvämare stolar än skolans, nära till något ätbart, nära till vattenkokare och man kan spela musik utan att störa någon. Plus att man slipper ge sig ut och cykla någonstans. Och inte behöver tänka på sådana saker som smickrande kläder, utan kan vandra runt i mjukisbyxor och stora t-shirts. Nu är det ledigt för ikväll iaf, så tar jag itu med det i morgon igen. Första tentan på lördag sen...

Av Eve - 12 oktober 2010 20:58


  Igång med tentaplugget då. Går helt okej hitills, jag pluggar i alla fall. Till skillnad från helgen, då jag mest sov eller satt framför datorn. Fast ifs sitter jag och plugga framför datorn nu en del, vilket inte är optimalt. En aning distraherande, kommer på alla möjliga småsaker jag bara måste kolla. Som vad tågbiljetter kostar om jag skulle resa hem efter sista tentan, eller vad tre böcker skulle kosta som jag funderar på att beställa till mig själv som belöning när tentorna är gjorda. Eller vad som går på tv ikväll. Eller om det kommit några skojiga mail. Men trots det får jag faktiskt en del gjort. Och i nuläget tror jag att jag hittat (eller återupptäckt) ett sätt som funkar, 20 min plugg följt av 10 min paus, i nuläget främst i form av lite Harry Dresden. Får hoppas det håller i sig, än är det långt kvar till sista tentan är gjord...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards