Alla inlägg under januari 2011

Av Eve - 25 januari 2011 16:53


Gårdagen med fokus på handleder. Men ej i datasal, där en stor del av dagen spenderades.


Idag, skrivkramp. Fukt. Får inte ner någonting. Gick in i ett vasst elementhörn så har ett blåmärke på låret. Och ont i sidan, men vet inte varför. Yoga kanske hjälper? Kanske kan lösa skrivkrampen också.


I övrigt så flyter det på. Kanske. Stressen la sig något efter föreläsningen igår, men än är den inte helt borta. Får försöka få ordning på det där, funkar inte att gå runt och vara stressad hela tiden.  

Av Eve - 24 januari 2011 07:53


      

Av Eve - 23 januari 2011 20:56


Det har varit en intensiv vecka. Att gå från att spendera dagarna ensam hemma i lägenheten med en bok eller två, till att ha föreläsningar och sitta och jobba samt ha möten i en projektgrupp på 7 personer, det tar på krafterna. Det blir intensivt, många nya människor också att lära känna. Och helgen har varit intensiv den också (mot vad jag är van vid iaf), efter att ha vinkat av V vid halv tio efter lektionen i fredags så vart det hem och packa och sedan iväg mot Skövde. Hem till ett hus där alla var närvarande, lite läsning, köttfärs paj med vitt vin och sedan lite mer läsning varvat med tv-tittande. På lördag iväg till Anniz för att bli bjuden på mat och hjälpa till att vara barnvakt (kände att jag gjorde så mycket nytta. Eller inte. Barn gör mig nervös.), vegetarisk lasagen, lite pulkaåkning och chokladfondue (gottigt värre. Och inte så onyttigt. Inbillar jag mig. Frukt är ju nyttigt...). Idag in till stan för en långfika med V, sedan hem en snabbis för att äta mat och packa och sedan ner till Jönköping igen. I morgon blir det projektmöte och arbete i skolan vid nio...


Det finns säkert människor som får panik vid tanken på att tillbringa en helg helt själva (med sällskap av en god bok och ett par koppar te). Jag är inte en av dem. Jag behöver min ensamhet. Jag är ingen social person. Jag tycket om att umgås med människor, men inte hela tiden. Jag har ett stort behov av att få vara ensam ibland, och kan inte varva ner om jag inte får det. Känns därför lite som om jag skulle behöva lite mer helg, för att orka med att gå till skolan igen i morgon. Nu blir det inte så, och väl i skolan i morgon kommer det säkert kännas helt okej. Men nu känns det lite småjobbigt. 

Av Eve - 20 januari 2011 21:10


Tidplan. När jag ännu inte diskat vilket jag borde gjort redan igår. Eller börjat packa och beställt tågbiljetter. Ingen kris, men det är som det brukar vara. Å andra sidan kommer jag troligen inte komma somna ikväll heller, så det är kanske lika bra. Så går det när man sover på dan. Vad anledningen var igår vet jag däremot inte. Kanske mitt omedvetna som såg till det för att jag visste att B kunde behöva hjälp. Likväl hjälper dig mig inte att somna ikväll.


Bara en termin kvar, ska väl orka det på något sätt. Sedan blir det väl jobbsök. Vet inte om det känns mycket bättre. Men det blir iaf nåt annorlunda, är trött på att plugga nu.

Av Eve - 19 januari 2011 19:46


Andra skoldagen avklarad. Började i morse med ny kurs, Detail Design. Stort grupparbete, 8 personer, har aldrig varit det förr. Och mycket, mycket att göra, blir stressad bara jag tänker på det. Lyckades på något vänster bli projektledare, kändes lika bra med tanke på mitt kontrollbehov. Så får jag den kontrollen jag vill ha och det övergripande ansvaret. Verkar vara ett bra gäng iaf, så det ska nog gå bra.


Skrivit ihop en liten ansökan om ex-jobb också, nu ska vi bara få den godkänd så vi kan göra igång på riktigt med det. 


Det blir nog en stressig termin det här också. Men får väl ta igen mig sista läsperioden sen. Och det blir nog rätt kul också, så det kan det ju gå bra. 

Av Eve - 18 januari 2011 10:43


Känner mig en aningens uppgiven. Ingenting funkar som det ska (läs konstruktionstekniksuppgiften går åt helvete). Jag kan ingenting av det jag borde kunna och ligger längst ner på skalan när det gäller allt. Byggnadsutformnignen gick skit, konstruktionstekniken gick skit och arkitektur & teknik likaså. Känns bra att börja skolan senare idag då menar jag. Å andra sidan är det engelska, (=teori) och teori kan jag ju vara bra på. Det är när det kommer till att tillämpa teori i praktiken som det skiter sig. Och jag förväntas ta examen till sommaren och börja jobba. Hua, fattar inte hur det ska kunna gå...

Av Eve - 16 januari 2011 12:53


När jag drömmer om att flytta till en "riktig" lägenhet (inte student), är det kanske inte i första hand storleken jag drömmer om (även om det spelar in). Det är snarare tystnaden och köksytorna. Som det är nu så har jag bara ett rum (plus toalett), vilket gör att jag somnar till surret ifrån kylskåpet och ventilationen (eller vad det nu är för annan skit som surrar och håller mig vaken). Till skillnad mot hemma (=mina föräldrars hus), där det i det närmaste är knäpptyst när jag ska somna. Så tyst att jag hör surret från datorn om den inte är avstängd ordentligt. 


Vidare drömmer jag om en arbetsbänk i köket, där man kan knåda deg när man bakar. Bakade ju bullar när jag var hemma och det var underbart att ha bänken där man kunde knåda och baka ut degen, för att lägga upp det på plåtar som stod bredvid på diskbänken. Plats. Och stadga. Härnere blir det att jag bakar ut på mitt gingliga köksbord. Ingen stadga alls, går inte riktigt att ta i då. Eller sudda ordentligt för den delen när man sitter och dricker te samtidigt (om man inte vill ha te över alla papper). Det är det jag drömmer om. Allt det andra är väl inte så viktigt...

Av Eve - 14 januari 2011 22:20


Oh, shiny.


It's mine. My own. My precious.


  


Visst är det underligt vilka konstiga citat som kan dyka upp i hjärnan när man hämtar ut en bok som man längtat länge efter att läsa? Särskilt som citaten inte kan sägas ha någon direkt koppling till boken, eller vad den handlar om... Eller jo, lite långsökt så har de kanske det men ändå... (Och 48 sidor in i boken kan jag säga att den än så länge är riktigt bra och precis allt jag önskat mig. Okej, nästan, väntar fortfarande på en viss barbar. Eller två...)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards