Alla inlägg under januari 2011

Meh

Av Eve - 14 januari 2011 12:18


Spenderade hela dagen igår i soffan, med att varva läsning och tv-tittande. Ont i magen och ont i huvudet. Det är inte mycket bättre idag, fortfarande ont i både huvud och mage. Blä!

Av Eve - 12 januari 2011 17:44


Spenderade de två sista dagarna hemma hos mina föräldrar med att (bl.a.) läsa Tillväxt till döds (Stellan Tengroth). Det är inte roligt läsning. Skrämmande snarare. Med följden att jag nu, så fort jag har orden konsumtion eller tillväxt, mest vill hålla för öronen. Och när jag hör/läser om någon som köpt något, eller funderar på att göra det, vill jag mest skrika rakt ut. Vilket jag inte gör, för jag trots allt väluppfostrad. 


Men det är deprimerande. Om alla i världen levde som vi idag gör i Sverige, skulle vi behöva över två jordklot. Redan som det är nu lever vi i världen över våra tillgångar, vi är uppe i 1,3 jordklot. Problemet är att vi bara har ett. Och någonstans här undrar jag, varför verkar ingen annan oroa sig? (Eller kanske snarare, varför oroar sig inte fler för det finns trots allt en hel del miljöbloggar därute som tar upp problemet). Varför pratar inga politiker om det? Allt handlar bara om att tillväxten måste öka, annars går vi under. Men i det finns en motsättning, för om tillväxten hela tiden måste öka, innebär det samtidigt att vi går mot vår undergång allt snabbare. 


Sett i naturen finns det inget som heter oändlig tillväxt. Det går alltid utför förr eller senare. Och om vi inte gör något själv, gör naturen det förr eller senare åt oss. På ett eller annat sätt. Och jag känner mig uppgiven, för jag tror inte att vi är nära en lösning på problemet, snarare tvärt om. Och det, om något, borde vara en stor anledning till att inte skaffa barn. Vem vill att de ska växa upp i det helvete vi håller på att skapa, som för eller senare kommer slå tillbaka på oss själva? Krig, svält, epidemier. Frågan är, när och hur ska det sluta?

Av Eve - 12 januari 2011 16:55


Håller just nu på med en omläsning av Michel Onfrays Handbok för ateister. Mycket av det jag läser går över mitt huvud, jag har ingen koll på filosofer genom tiderna, eller för den delen präster och munkar. Så ungefär hälften är väl i det närmaste oförståligt. Mycket tänkvärt dock. Och en hel del humor. Gillar det här (om änglar):


"saliga fjäderfän som inte vet av hunger eller törst!


Fjäderfän är ett roligt ord. Ska nog börja använda det mer. Och perfekt som skällsord väl, ditt jävla fjäderfä! eller han är ett fjädefä!

Av Eve - 12 januari 2011 13:03


I skolan för att träffa K, prat om ex-jobb och en massa annat, såväl skolrelaterat som icke. Besök hos helpdesk för att kunna byta lösenord. Hem för att baka äppelpaj. Besked om att jag blivit beviljad CSN. Möjlig feber och slöande på soffan hela kvällen. Tidig sänggång (10) för att sedan sova till halv nio i morse. 


Nu, lunch, sedan äppelpaj. Vid tre ex-jobbsmöte. Håller tummarna nu för att det går bra bara, känns nervöst innan såhär. 

Av Eve - 10 januari 2011 21:06


Inte gjort många knop idag heller. Slötittat på tv, promenerat till biblioteket för att hämta två reserverade böcker, läst lite, diskat och lagat lite mat. I morgon blir det lite annat att ta tag i, ex-jobbsfunderingar och konstruktionsteknik troligen.

Av Eve - 9 januari 2011 23:15


Gjort en omtenta (som nog gick bra, ändrat upplägg så 50 % är godkänt, många frågor som var exakt samma som på ordinarie tenta så de kunde jag ju), handlat mat, hostat, snytit mig och läst om religion i allmänhet och ateist och religionskritik i synnerhet. 

Av Eve - 8 januari 2011 11:42


Väskorna packade (nästan färdigt förutom datorväskan). Elementet nedskruvat. Te bryggt. Rosslig i halsen och hostar. Känns som jag kommer tappa rösten snart. Tur att jag bara har tenta i morgon, då behöver man väl knappast prata med någon. I värsta fall får jag väl försöka med teckenspråk.

Av Eve - 8 januari 2011 09:43


Omtenta i morgon. Om jag pluggat? Tja, typ två timmar i måndags. Känns inte som om det riktigt är tillräckligt. Så otroligt tråkigt ämne dock, hade hellre fortsatt läsa min bok om tillväxt och miljö (Tillväxt till döds). Sedan så måste jag packa och greja också, åker ner senare idag. Får se hur mycket pluggat det blir...


En bra sak dock, fick en fyra på tentan jag gjorde innan jul. Väntar nu bara på att projekten ska bli rättade samt engelskabetyget inregistrerat. Så kanske jag kan få CSN den här terminen också. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards