Alla inlägg under februari 2011

Av Eve - 5 februari 2011 22:52


Almost as soon as I walk out the door of the theater it hits me. I can feel it there, lying just under the surface. As one after another I drop them off on my way home, it gets closer. And the same song playing in my head, over and over again. Leaving off the last one, continuing on my way, looking up at the stars, it finally strike fully on. Leaving me breathless for a moment. Or it may be the stars. 


The sadness filling me. A sense of lonliness, of loss and of self-hate. After all the laughter, maybe I'm just empty. You can't have that much fun, be that happy, if only for a moment, without having to pay for it. Might just be that simple. Doensn't really matter either way. Right now nothing really does. But I pretend that it does, and console myself with the thought that it will probably be gone again tomorrow. 

Av Eve - 5 februari 2011 15:37


Vet inte riktigt var jag är påväg just nu, varken i livet eller sådana enkla saker som humöret. En aning uppgiven när det gäller jobbutsikter i framtiden, en aning sorgsen över något som inte är lätt att sätta fingret på. Underligt uppspelt över att vara mörkhårig. En aning irriterad över färgfläckar på huden som inte går bort. En aning längtan efter våren. En tanke om att jag borde rensa. Och plugga engelska. En vilja att läsa vidare i Dawkins. Kanske nåt sånt.

Av Eve - 3 februari 2011 21:44


Vill inte redovisa i morgon. Känns jobbigt. Och låter inte bra när jag provat att öva på det. Får hoppas att ingen lyssnar alltför noga på det. Och det är ju ändå bara en godkänt uppgift, så det finns egentligen ingen riktigt anledning till att oroa sig.


Kör en omläsning av Dawkins Illusionen om Gud för övrigt. Intressant, liksom sist. Samtidigt skrämmande, sett till situationen i USA, där man som öppen ateist löper risk att bli utsatt för våld. Bara för att man säger att man inte tror på Gud (eller finner att sannolikheten att Gud existerar är låg). Och att det ses som något konstigt. Medan det här i Sverige snarare känns som det är tvärtom, man blir betraktad som konstig om man säger att man är troende. Eller det kanske beror lite i vilka kretsar man rör sig men ändå. Känner inte direkt att det vore ett land att bo i precis, även om det finns vissa ställen där jag skulle vilja besöka. (New Orleans, och vandra nerför blomsterprydda gator i natten och känna dofterna. Kan nog dock inte bli annat än besviken. Jädrans Anne Rice. Och San Franscisco då förstås. Och New York är ju ändå New York).


Det har varit en bra dag, men känner nu på kvällen att jag är påväg att sjunka ner i nåt. Ska återgå till läsningen tror jag och försöka låta bli att tänka. Det är väl det som brukar funka bäst i sådana här lägen, hålla tankar sysselsatta med annat. Och låta bli att grubbla eller skärskåda sig själv alltför nära.

Av Eve - 2 februari 2011 19:03


Sitter och försöker skriva en instruktionstext om hur man sätter ihop en IKEA-möbel, med utgångspunkt i bilderna på manualen. Går sådär, känns som jag mest benämner allt som "pieces". Secure piece, big triangular piece, small triangular pieces. Use the pieces seen in the picture. Etc. Blir kul att redovisa det menar jag. 

Av Eve - 1 februari 2011 17:52


Har inte varit någon bra dag idag. En aning nere, utan uppenbar anledning. Ibland blir det väl bara så. En av de dagar jag inte borde lämnas ensam med mina grubblerier. Samtidigt som själva tanken på att ta mig utanför lägenheten fyller mig med ångest. Då får man vara glad för det lilla, som att orka ta sig till biblioteket. Och inte hjälper det att läsa igenom kommentarer till första inlämningsuppgiften. Jävla skitkurs, 7,5 poäng pyttsan. Snarare uppemot 25 timmar än 20 förra veckan. Blä.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards