Alla inlägg under december 2011

Av Eve - 8 december 2011 21:24


Efter att ha spenderat 10 dagar nere hos A, och räknat det till att det bara är drygt 10 dagar till han kommer hem över jul, inser jag hur fort hösten har gått. Liksom sommaren, som var över efter ingen tid alls. Vet inte var tiden tagit vägen. Tar till min gamla kalender för att undersöka vad jag gjorde i somras. Jobbade heltid i sju veckor, umgicks med vänner, varav jag inte träffat vissa av dem på nåt halvår, hängde en del hos A, besökte Gbg i två omgångar... På något sätt flög tiden iväg. Såhär i efterhand hade jag önskat att den inte gjort det, att det funnits tid att varva ner ordentligt, vara uttråkad mer så jag kände att jag önskade att tiden skulle gå fortare.


Hösten då. Spenderat en del tid nere hos A, tid som alltid gått alltför fort. Underligt då hur dagarna bara flyger förbi. Ofta utan att man får något vettigt gjort. Ännu värre nu på vintern, när mörkret lägger sig vid fyra tiden. Blir inte många timmar kvar då, om man går upp vid tiotiden. Utöver det så har jag pluggat. Förvånat mig själv genom att faktiskt klara det här med distansstudier rätt så bra. Fått omvärdera frågan om min avsaknad av självdisciplin, då jag uppenbarligen besitter en del av den varan. Besökt Malmö, träffat vänner, om dock i alltför lite utsträckning, jobbat en del, oktober/november kom jag väl upp i drygt 20 %, sökt en del jobb och faktiskt varit på intervju för två av dem, så inte helt mörkt på den fronten även om det kännts så bitvis. Åkt tåg genom Sverige. Tåg är mysigt. Dock inte speciellt kul på vintern. Åkt med fyra tåg under dagen, varav två saknade värme. Funderar på att plocka med en filt nästa gång att vira in mig i. Kommit fram i tid de vid de flesta tågresor, även om jag varit 45 min försenad vid ett tillfälle. Faktiskt lärt mig en del, främst grejer om lagstiftning i olika former, som jag inte hade koll på sedan tidigare. 


Önskar dock ibland att det fanns mer tid att bara vara. Även om den här hösten varit långt ifrån lika galen som den varvid vid den här tiden förra året, så har det ändå varit mycket ibland. Trots att jag suttit hemma mycket, och levt i mina mjukisbyxor. Önskar tid till reflektion, till småprojekt, till läsande. Hittar inte tiden till det i nuläget, och misstänker att julen inte direkt blir bättre på den punkten. Å andra sidan vill en annan del av mig att det ska hända saker, mer, oftare. Inte bara sitta instängd innaför fyra väggar i barndomshemmet hela tiden...

Av Eve - 5 december 2011 11:56


Efter att under två dagar ha läst drygt 200 sidor om detaljplaner, översiktsplaner och områdesbestämmelser är hjärnan mos. Ser fram emot att börja läsa lagar idag. Eller inte.

Av Eve - 2 december 2011 10:00


Studentboende i 360 grader. Korridorsboende. En av favoriterna av de byggnader vi såg i Köpenhamn.


           

Av Eve - 1 december 2011 11:42


Examensarbetet, som gått om såväl konstruktionsteknik som arkitektur och teknik. I nuläget undrar jag om jag hade valt annorlunda, en annan skola, om jag fått välja igen, när jag vet hur det blev efteråt. Känns inte direkt som kvaliten varit den bästa alls direkt. Och allvarligt talat, när kursen, som väl ändå ska vara "höjdpunkten" på utbildningen, är den som är bland de sämsta, och som lärarna verkar skita totalt i, vad säger det då om programmet som helhet?...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards